Реклама / Ads
5| 7987 |01.04.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Магдалена от Лондон пред Фрог: Държавата поема 80% от заплатите на хората без работа

.
Магдалена Желязкова
Хората тук са без работа, но никой няма да остане на улицата. Здравеопазването е безплатно. Държавата поема 80% от заплатите на всички.
 

Магдалена Желязкова живее в Англия от 5 години. Родена е в Ямбол, но заминава, за да следва "Финанси"  в Университета на Роухемптън в Лондон. Това е последната година от образованието й в чужбина.

 

Какви са впечатленията ти от живота в Англия и навременни ли бяха мерките на правителството срещу разпространението на COVID-19?

 

Англия е богата държава, има много хора, които са тук само заради помощите, които тя предлага. Здравеопазването им е безплатно, но за сметка на това не особено. Вече бях излязла в майчинство, когато настъпи карантината. Все пак спрях да ходя на университет още преди обявяването и и спрях също социалните си контакти. Мерките обаче определено закъсняха. Не бих казала, че правителството на Борис Джонсън прави достатъчно. Най-вече, че хора без сериозни симптоми не се изследват в Англия и дори да се обадиш на личния си лекар, той ти казва просто да си стоиш у дома и да се обадиш отново само когато вече трудно успяваш да дишаш.

 

Какви бяха последствията за обикновените хора на Острова - онези, които ще са най-засегнати от кризата, след COVID-19?

 

Имам познати, които естествено останаха без работа, но тук правителството няма да остави никого на улицата. Вече е решено, че то ще изплаща 80% от заплатите на всички , които по една или друга причина не могат да работят по време на карантината. Също така се обсъжда 3 месечно отлагане на платежи за наеми и ипотеки. Университетите също се адаптираха и водят занятията си онлайн. Вече получих линк с онлайн канал за обучение.

 

Какво ще е иконочическото отражение от епидемията?

 

Съвсем нормално ще има дълготрайни последици върху икономиките на всички държави по света, особено за тези с по-неразвита икономика като България. Финансови кризи застигат държавните икономики на всеки 10години, но винаги има изход от тях. За жалост няма какво да се направи в момента, тъй като здравето на хората е много по-важно.

 

Интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6461 |24.03.2020 Поетесата Магдалена Абаджиева: Кой е виновен за коронавируса? Вината е на всички нас! . 12| 7811 |19.03.2020 Доц. Атанас Мангъров: Маските не предпазват, от ръкавиците ще си докарате гъбички . 11| 11143 |17.03.2020 Адв. д-р Мария Петрова: Срамно е да ви изправят пред „амбразурата“ за 1000 лв.! . 20| 66256 |06.03.2020 Поетът Н. Милчев: Луда е не медицинската сестра! Луди сме всички ние, които се въртим на пета пред цинизма на властта!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads