Реклама / Ads
19| 6226 |12.08.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Мая Манолова на разпит по бТВ: Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет на София

.
Мая Манолова Източник: БГНЕС
Омбудсманът Мая Манолова изрази увереност, че ако се кандидатира за кмет на София, ще спечели изборите. Тя за пореден път уточни, че ще вземе решението дали да се яви на вота през есента. В сутрешния блок на бТВ тя подложена буквално на прокурорски разпит.
 

"Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет. Това се дължи на атаките, на които съм подложена. Това издава паника. Медиите, близки до властта, се опитват да ме дискредитират, защото се боят, че ще се кандидатирам за кмет. Затова се опитват да ме спрат", каза още Манолова пред bTV. Водещата Биляна Гавазова, която замества Антон Хекимян докато той е в отпуск, бе агресивна и се опитваше да вкара Манолова в ъгъла. Дори и  заяви, че тя задава въпросите, а омбудсманът трябва само да отговаря. На което Манолова не се върза. Тя уточни, че не е водила разговори за подкрепа с нито една политическа сила. "Очаквам подкрепа от гражданите, а не от партийните централи", добави омбудсманът.

 

По думите ѝ в момента тя не може да даде оценка на управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Това обаче можело да се промени, ако все пак се кандидатира за кмет. "Имайте търпение, ще бъдат задавани въпроси и ще има отговори", каза още Манолова.


„Заплащането на труда на медицинските специалистите е обидно ниско. Става въпрос за високо специализирани специалисти. Техните искания от месец март, които бяха заявени, са абсолютно справедливи“. Това заяви Манолова по повод инцидента с линейка в Ямбол, която беше ударена от джип.

 

Омбудсманът отново подкрепи уволнената от „Токуда“ медицинска сестра Мая Илиева, която се оплака, че синдикатите от КНСБ и шефовете ѝ са я изгонили, защото прави стачки срещу ръководството на лечебното заведение. „Тя е доказан професионалист и над 20 години никой не е поставял под съмнение нейния опит. Уволнението ѝ е съшито с бели конци, опитва се да се всее страх. Това не е демократично. В Стара Загора ръководството на болницата се опита да се саморазправи с водачка на протестите, като я премести в по-тежко отделение“, коментира Манолова.

 

„Имаме десетки сигнали от граждани заради изтичането на данни от НАП. В момента се прави съпоставка, дали не са дописвани и манипулирани данни. Даваме конкретни препоръки хората да се защитят. Те трябва да бъдат много внимателни за злоупотреби върху тяхното имущество. При НАПлийкс е ясно, че някой злоупотреби с данни, оказа се, че отговорните за случая са оставили широко вратата“, каза още Манолова.


Тя коментира и епидемията от свинска чума. Омбудсманът била засипана от обаждания през последните дни, които се оплаквали, че избиват животните им.

 

„Имам декларирана къща от 120 кв. м, с над 1 декар двор. Ако проявявате интерес, елате да я видите. Нямам проблем да ви поканя на кафе и в кв. „Хладилника“. Живея в апартамент 94 кв. м. Моята собственост и на семейството ми са публични, няма от какво да се притеснявам“, каза още Мая Манолова и отново повтори, че умишлено се правят усилия да бъде дискредитирана, защото властта се страхувала от победата ѝ.

 

„Не аз се бавя с решението си, вие много бързате. Всичко е фокусирано върху моята особа, не виждам да сте фокусирани върху други личности. Днес с нашия разговор, по начина, по който го организирахме, ощетихме хората. Днес изтича последният срок за убиване на животните. Не е предвидено обезщетение за хората, които не са се регистрирали“, каза още държавният омбудсман.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7794 |27.06.2019 Мая Манолова оглави протеста срещу Фандъкова и презастрояването на София . 4| 6115 |14.05.2019 Политолог: Оставката на Порожанов няма да е решаваща за изхода на изборите . 4| 6594 |07.02.2019 Адв. Д. Марковски: Искаме разпит на очевидци на ареста на Иванчева . 1| 5344 |13.01.2019 Мая Манолова: Законът за горивата не удря сивия сектор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads