Реклама / Ads
48| 6752 |04.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Мая Манолова: Голямата афера на изборите е Близнашки

.
Голямата афера на тези избори се казва Близнашки. Предизборната кампания на ГЕРБ се води от Служебния кабинет, правителството на Близнашки е марионетка на Борисов, убедена е Манолова. Според нея, за повече от 100 депутати от ГЕРБ в следващия парламент е абсурдно да се говори.Това заяви в интервю за предаването „Добро утро, България” на TV7 бившият зам.-председател на 42-то Народното събрание и водач на листата за изборите на БСП за десети избирател район–Кюстендил Мая Манолова.
 
Повече от 4 партии няма да влязат в Народното събрание, заяви още Манолова. "Надявам се, че истинската десница – Реформаторите, ще влезе в парламента", допълни тя.

БСП може да поеме отговорност в трудна ситуация и да понесе негативите за това. „Ясно беше, че при едно управление с ДПС при конфигурация 120 на 120 е рисково. Ясно беше, че ще понесем като партия негативи, но ние го направихме заради хората и мислейки за държавата. Бойко Борисов мисли единствено за това, как да се върне във властта, как да вземе цялата власт”, обясни Манолова. По думите на Манолова, разликата между БСП и ГЕРБ е, че в трудната ситуация преди година и половина, когато Бойко Борисов хвърли оставка, изплашен от протестите, БСП, която е имала 83-ма депутати пое отговорността да състави правителство. Ако Борисов има, както той заявява, под 110 депутати – ще саботира действията в парламента и ще върви на избори до дупка.

По отношение на преминаването на бившия финансов министър Петър Чобанов към гражданската квота на ДПС, Манолова каза, че Чобанов не член на БСП и е негово право да участва в листите на която и да е партия: „Още повече, през последните месеци на управлението, което ние подкрепяхме, имахме достатъчно сериозни разминавания с него: необходима ли е актуализация на бюджета. Той откровено застъпи позиции, които се споделяха от ДПС и ГЕРБ”. През последните месеци от управлението на кабинета на Пламен Орешарски имахме разминавания във вижданията си с премиера и особено с министъра Петър Чобанов най-вече по финансови въпроси, каза още Мая Манолова.

Тя допълни, че ДПС прави обикновено 400 – 500 гласа в цялата Кюстендилска област. На последните избори те с различни лоши практики са постигнали 1500 гласа – говорило се е, че е имало покупко-продажба на гласове основно в ромските квартали. С поставянето начело на листата на ДПС Александър Методиев заявката е очевидна – прицелване към хората, които живеят в ромските квартали и предполагам, че отново ще има опити за търговия с гласове. По думите й, Александър Методиев не е познат в ромските гета десетия изборен район – Кюстендил и трудно би могъл да направи резултат, защото и ромите имат изисквания към управляващите, към решаване на проблеми.

Голямата афера на тези избори се казва Близнашки. Предизборната кампания на ГЕРБ се води от Служебния кабинет, правителството на Близнашки е марионетка на Борисов, убедена е Манолова. Според нея, за повече от 100 депутати от ГЕРБ в следващия парламент е абсурдно да се говори. Повече от 4 партии няма да влязат в Народното събрание, заяви още Манолова. "Надявам се, че истинската десница – Реформаторите, ще влезе в парламента", допълни тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5523 |04.09.2014 Кольо Колев пак сваля изборния резултат на ГЕРБ . 9| 6912 |04.09.2014 Държавните служители сами да плащат осигуровките си ? . 5| 5363 |02.09.2014 Ремонтиран вариант на скандалната "Визия 2020" предложен за обществено обсъждане . 112| 11873 |02.09.2014 Сугарев: Възможно е да започне Трета световна война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads