Реклама / Ads
9| 7792 |27.06.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Мая Манолова оглави протеста срещу Фандъкова и презастрояването на София

.
София
Недоволни граждани от близо 10 квартала обсадиха Столична община в обединен протест срещу презастрояването на града. В него участват представители на иницативни комитети и сдружения от Мусагеница, Младост, Витоша, Овча купел, Лозенец, Дианабад, Манастирски ливади. Сред протестиращите бяха общински съветници и омбудсманът Мая Манолова, която се обяви в пълна подкрепа на исканията на хората.
 

"Смятам, че исканията са справедливи и трябва да бъдат удовлетворени. Смятам, че е честно гражданите да поискат Общинският съвет да преустанови произнасянето по приемането на устройствени планове, с които се допуска посегателство върху зелени площи. Крайно време е общинските съветници да поемат ангажимент и да спрат да се произнасят по отсичането даже на едно здраво дърво и унищожаването на една градинка или междублоково пространство.

София трябва да се разширява, не да се стеснява и това трябва да е ангажимент за всеки общински съветник", призова Манолова, която се спряга и като евентуален кандидат за кмет на София на изборите наесен.

Дошлите пред "Московска" 33 призоваха за спиране на презастрояването в столицата, строителството в парковете и междублоковите пространства, както и да бъдат въведени ограничения за местата за високи сгради.

Друго искане е също така до края на мандата на СОС да не се приемат подробни устройствени планове, предвиждащи мащабно презастрояване, както и да не се изменят процедурите по приемане на ПУП-ове.

"Уважаема г-жо Фандъкова, ние пишем от години. Празните терени продължават да се отреждат за жилищно строителство. Блоковете никнат като гъби, а кварталите остават без зелена площ. Това унощожава този град за поколения напред", заяви един от протестиращите. Хората посрещаха с плакати общинските съветници, които идваха за днешното заседание на столичния парламент.

В отговор на недоволните граждани столичният кмет Йорданка Фандъкова призова, когато се говори за проблема да не се залага на популизма. "Конкретните решения изискват почтеност. Частната собственост е неприкосновена и ние не можем да я зачеркнем. Трябва наистина да се съобразяваме с това, с което градът може да си позволи. Работим за промяната по най-добрия начин с включването на всички заинтересовани страни и граждани. Аз не съм човек на приказките, има много по-силни от мен в това отношение."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5343 |13.01.2019 Мая Манолова: Законът за горивата не удря сивия сектор . 9| 16223 |02.09.2018 Рибчева: Лазаров, като мръсна пяна изплувал на гребена на политическата вълна, може да оглави МВР . 15| 19615 |27.06.2018 Люба Кулезич за Фрог: Един човек не спря на протеста за Ваня Рибчева. Умираме! . 20| 24837 |30.03.2018 С уважение към пагона! Предложен за уволнение полицейски шеф ще оглави ОДМВР-Добрич

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads