Реклама / Ads
9| 15946 |05.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Майката на Десислава Иванчева: Ще пуснат дъщеря ми от ареста, но с краката напред

.
Любка Иванчева, майка на бившия кмет на район ”Младост” Десислава Иванчева.
„Казвала ми е че ще ги „сготвят“, казвала ми е, че ще ги закарат на Витоша и ще им се случи нещо. Знаеше, че ги подслушват, но не се притесняваше защото няма какво да крие.“
 

Това разказа майката на Десислава Иванчева Любка в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ какво се случва с дъщеря й в ареста.

 

Дъщеря ми е все по смачкана, от ден на ден помръква. Сломена е, въпреки, че полага усилия да показва, че не е така. Всички видяха в какви условия ги държат.

 

Познавам дете си, нито моите родители нито аз или съпруга ми не сме имали допир до адвокати. Така сме възпитани, така сме възпитавали и децата си, че не трябва да лъжат, да крадат и да злорадстват.

 

„Бях при личния си лекар за да си взема рецепта за лекарствата и когато се прибрах съседка ме пита дали съм видяла какво се случва с Десислава. И до ден днешен се мога да преживея това което й се случи“, разказва майката за деня на ареста на дъщеря й.

 

„Казвала ми е че ще ги „сготвят“, казвала ми е, че ще ги закарат на Витоша и ще им се случи нещо. Знаеше, че ги подслушват, но не се притесняваше защото няма какво да крие“, разказва Любка.

 

На молбите и тревогата на майка си да се откаже Десислава е отговаряла, че хората са й гласували доверие и тя не може да ги изостави.

 

Отслабнах с 10 килограма, не спя по цели нощи. Само мисля от къде дойде тази злоба и как я натопиха.

 

В съдебна зала прочетоха СРС-та с разговор между бившия кмет на Младост Дюлгеров и Ваклин. Там те си говорят, че Дюлгеров има оферта от Спецпрокуратурата за15 хиляди лева, за да „оправят“ Иванчева. Въпреки, че пише, че разговорът е с неизвестен мъж, там са  посочени телефонните номера номер на двамата разговарящи. Единия е на Ваклин, другия е на Дюлгеров.

 

Зад Десислава не стои никой, зад Дюлгеров стои ГЕРБ.

 

Ще станат вече осем месеца от както двете жени са в ареста. "Прокуратурата я е страх да ги пуснат, за да не започнат да говорят, за да не започнат да разказват за всичко на което са подложени", споделя майката на Десислава Иванчева. По думите й те са открили на много места противоречия в това което е смъкнато като текст от записаните СРС-та и това което се чува реално.

 

За здравословното състояние на Десислава майка й сподели , че според становище на избран от съда ендокринолог Десислава е на ръба да й се наложи операция заради 999 единици при референтни стойности 100-496.

 

Ирена Савова, адвокат на Биляна Петрова, в телефонен разговор сподели, че в момента международен екип от адвокати подготвя жалбите до Съда по правата на човека, които ще бъдат внесени.


"Г-н Гешев да прави изказвания, че те „светят като коледни елхи“ е извън всякакви етични норми", каза тя.


Адвокат Савова обясни, че тя е присъствала и видяла точно за какво светене става въпрос. Прокурора Иван Гешев е бил отвън. Нито Иванчева, нито Петрова са имали по хвщатаелната част на ръцете си следи. По шията и по носа да има светване означава, че това е замърсяване след 10 часа пребиваване в близост до белязани пари. Няма нито едно доказателство, няма СРС, няма нито един свидетел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11852 |25.09.2018 Фрог пита Цачева за условията, при които живеят Десислава Иванчева и Биляна Петрова . 9| 9507 |21.09.2018 Майка: Изумена съм от Десислава Атанасова, обеща да дойде на палатката, но не го направи . 22| 16771 |17.04.2018 Десислава Иванчева: Няма пари, няма пари . 9| 14085 |01.03.2018 Майката на убития командос Емил Шарков написа потресаващо писмо до шефа на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads