Реклама / Ads
4| 9565 |13.09.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Майките пред Фрог: Социалният министър се подигра с нас, очерни ни и ни дискриминира

.
Социалният министър Бисер Петков се подигра с нас. Предложението му, свързано със закона за социалните услуги да ни се даде 30 дни отпуск, ни очерня и дискриминира. Това казаха пред Фрог нюз майките на деца с увреждания.
 

„Ние нямаме нужда да си почиваме от децата цял месец. Обичаме си ги както всеки нормален човек. Искаме да си бъдем с тях.  И на министъра казахме, че имаме нужда някой да ни замества, докато за два часа отидем на лекар или на пазар. Става дума за заместваща грижа, а не за нещо друго“, обясни една от жените. Друга майка пък попита риторично: „Това не е ли дискриминация към жените, чиито деца са пораснали. Та те имат още по-голяма нужда от заместваща грижа. Освен това човек с годините става още по-изхабен. Това, което предложи Бисер Петков е възмутително. Подобно унижение не съм изпитвала досега“.

 

Любопитното е, че законът за социалните услуги е правен без знанието на майките. Едва вчера от социалното министерство ги поканили да присъстват на представянето, поставяйки ги пред свършен факт. Жените останали ужасени, когато чули какво предлага Бисер Петков. „Не искам да се отделям от детето си. Искам да разчитам на човек, ако се наложи за малко да изляза и да свърша някаква работа за час-два. Някои от нас не могат да се оперират, защото няма на кого да оставят децата си. Лично съм водила моето дете с мен на лъчетерапия. Ние се нуждаем от помощ според нуждите ни. Кой нормален човек иска да си почине от детето 1 месец. Няма такъв. Унизително е, г-н министър!“, почти през сълзи споделиха те.

 

Оказва се, че въпросният закон ще се обсъди чак в средата на октомври. „Това означава, че се изпуска бюджета за следващата година. Следователно промените ще могат да влязат в сила най-рано през 2020 година“, пресметнаха те. Жените допуснаха, че управляващите ги игнорират с надеждата да дойде зимата и студът да ги принуди да напуснат палатката. „Ние няма да се откажем за нищо на света“, зарекоха се майките.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 14515 |13.09.2018 Петър Чолаков за Фрог: Не президентът бави оставките на тримата министри, а ГЕРБ . 31| 17240 |05.09.2018 Октай пред Фрог: На ГЕРБ им трябват пари в кеш за предсрочни избори . 15| 18523 |04.09.2018 Само във Фрог: Дадоха задача на полицията да тормози хората, ангажирани с протести срещу властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads