Реклама / Ads
16| 17511 |05.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Мануела Малеева: Държавата е пленена от БКП – Бойко, Корнелия, Пеевски

.
Мануела Малеева
Мануела Малеева от „Правосъдие за всеки“ заяви, че държавата е пленена от БКП – Бойко, Корнелия, Пеевски.“Когато посягат на правосъдието, те посягат на правата на гражданите, в момента се променят закони, като ограничават правото на защита“, каза Малеева.
 
За трети пореден път в столицата ще се проведе „Марш за европейско правосъдие“. Началният час е 18:00 пред Съдебната палата в София, а организатори са инициативата „Правосъдие за всеки“.

Акцията се организира заради липсата на диалог с гражданите и назначаването на Боян Магдалинчев за представляващ новия състав на Висшият съдебен съвет. Ще се промени ли съдебната система и ще спрат ли скандалите при новия мандат на ВСС, коментираха пред BiT юристът и член на ПП “Да, България“ Любомир Авджийски и журналистът Иглика Горанова.

Боян Магдалинчев е спорна фигурна, неговото назначение беше атакувано от неправителствени организации. Срещу него имаше една много силна кандидатура – Цветинка Пашкунова, подкрепена от гилдията на съдиите. Първото разделение в този ВСС ще бъде по линия на професионална и политическа квота“, заяви Горанова.

„Първият вот показа, че политическата квота ще се бори с професионалната. ГЕРБ и ДПС не са се отказали да влияят на съдебната система чрез ВСС. Това е една от причините за третия пореден „Марш за европейско правосъдие“, другата е, че Магдалинчев е с компрометирано минало“, допълни Авджийски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4323 |04.10.2017 В. Енчев: Държавата се тресе от корупция, а народът лющи ракия . 10| 18394 |29.09.2017 СКАНДАЛ! ЕК ще нищи дарени от държавата милиони на Пеевски . 4| 5106 |29.09.2017 Захариева: Действия на Русия ни заплашват, а не държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads