Реклама / Ads
15| 7228 |13.12.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Мартин Димитров: Държавата се проваля и е на път тотално да се провали по делото КТБ

.
Мартин Димитров
Нека независими компании да проследят пътя на парите, защото иначе няма да бъдат хванати хората, които ги откраднаха. На този въпрос няма отговор – кой открадна парите, това можеше да бъде направено с международно разследване. Но държавата отказва, и затова не ни очаква нищо добро.
 
Това каза пред БНТ Мартин Димитров от „Нова република“

Колко е събрано от КТБ, питам аз. След като не ни казват, резултатът е лош. А законпроект на ДПС за КТБ – това звучи несериозно, посочи бившият син депутат.

Фалстарт на делото КТБ – не съм изненадан, държавата се проваля и е на път тотално да се провали по делото КТБ, категоричен бе той.

Димитров коментира и доклада на БАН за АЕЦ „Белене“: "Белене" си беше гьол и си остана гьол. Нещо, което струва между 20 и 30 млрд. лева, тоест всеки човек да даде по 7 000 лева за изграждането му. Това винаги е било неизгоден проект за България. Въпреки че БАН имат съгласие този доклад да стане публичен – той вече седмица не е видял бял свят. Но това, което досега аз видях, е следното – „Белене“ продължава да бъде невъзможен проект от финансова гледна точка, но устните нещо, които представиха от групата на БАН – имаше голямо разминаване. Аз мисля, че това е един силно нежизнеспособен проект. Затова искам да видя целия доклад, но щом не го показват – значи се притесняват. Ще ни го покажат сигурно по Коледа, когато хората вече ще бъдат празнично настроени и така ще мине тихомълком, посочи Димитров.

По думите му най-неудобният въпрос за „Белене“ – има ли доклад от 1981 г, който казва, че Белене е опасен проект, защото е близо до разлома Вранча, в зона, която е сеизмологично опасна. Да строиш там централа – това е безумие. Вторият въпрос е, че той ще струва между 20 и 30 млрд. лева, което го прави  ужасно скъп, съизмерим с външния ни дълг. Освен това не ни е показан сериозен доклад, който да казва, че има недостиг на ток у нас. При този бум на технологиите – на нас няма да са ни нужни огромни мастодонти. Тенденцията е да се намалява дяла на ядрените технологии, за сметка на умните технологии. Най-малко ще трябват ядрени централи, аргументира позицията си Мартин Димитров.

Що се отнася до дистанционното електронно гласуване, Димитров посочи, че това е бъдещето. Това ще даде възможност на над 1 млн. българи зад граница  да гласуват, както и да бъде гарантиран вота. А след като има електронни пари, защо да не може да гласуваме електронно, при желание и мотивация възникналите проблеми могат да бъдат отстранени, категоричен е Димитров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4466 |11.12.2017 Мартин Димитров: Да не дописват доклада за АЕЦ ”Белене", къде е? . 14| 6059 |04.12.2017 Лидерът на ДСБ: Кадровата политика в държавата е пародия, обслужва този или онзи . 4| 5768 |01.12.2017 Лидерът на БОЕЦ: С майката на Емил Шарков държавата стигна дъното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads