Реклама / Ads
4| 7449 |21.09.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Миков: ГЕРБ се разпада при загуба на изборите!

.
Михаил Миков
Очаквам много силна кампания от партията. БСП ще стигне до балотаж с ГЕРБ, въпросът е с какъв резултат. Имаме нужда от още мотивация. Очакването за широка коалиция, която не се сбъдна, създава демотивация и разколебаност в партията. Левицата отива разединена на изборите, заяви бившият председател на БСП Михаил Миков.
 
Той призна в студиото на Bulgaria ON AIR, че ген. Румен Радев, който бе издигнат за кандидат-президент от БСП, е "сравнително непознат" за хората и подчерта, че освен посланията кандидатът ще трябва да бъде добре експониран персонално.

"Добър елемент е, че Илияна Йотова е познат на хората политик. Има плюсове, има и минуси в това, че ген. Радев не е бил в политиката. Създадоха се тежки нагласи срещу политиците в последните 15 години. От друга страна, участието в политиката дава възможност един човек да представи качествата и последователност си", коментира Миков.

Бившият лидер на БСП е на мнение, че левицата отива разединена на изборите, но уточни, че всичко зависи от усилията на кандидат-президентската двойка на БСП да спечели доверието на хората.

"Съвсем логично е при загуба на изборите ГЕРБ да се разпадне и да има предсрочни парламентарни избори. Претоварването с власт очертава перспективата ГЕРБ да започне да слиза от сцената", категоричен бе Миков в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Социалистът посочи, че ГЕРБ цели къса кампания, за да разчита на ресурса, с който разплага - финансовата и организационната кондиция, в която се намира. Миков отчете това като дефицит за БСП, но се надява той да бъде преодолян със силна кампания.

"ГЕРБ владее всички властови лостове. Искат кампания, в която няма сблъсък на политически идеи, а на образи на кандидати", настоя той.

Михаил Миков посочи, че има "поне 4-5 формации, които ще определят себе си в лявото пространство" и подчерта, че големият въпрос е за политическата последователност.

"Всякакви коалиции, които имат за цел едни или други избори, трябва да имат ясна идентичност. Резултатът от изборите ще покаже кои решения са били правилни и всеки трябва да си поеме отговорността", добави той.

Миков е на мнение, че кандидатурите на Ивайло Калфин,  Татяна Дончева и Красимир Каракачанов са въпрос на "политическа идентификация и заявка за политическо участие след президентските избори".

"Всички избори са премерване на политическо влияние и доверие на избирателите", нястоя той.

Бившият лидер на БСП определи като "изключително важно" развитието на политическата система в България след предстоящия референдум. Той отчете липсата на политици, които да обяснят на хората минусите във въпросите на допитването, инициирано от шоумена Слави Трифонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 12237 |20.06.2016 Днес е празникът на Светия дух . 0| 6721 |14.09.2015 Кръстовден- въздвижение на Светия Кръст Господен . 0| 6599 |09.04.2014 Православна България чества светия мъченик Евпсихий

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads