Реклама / Ads
4| 5608 |05.09.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Миков от Копривките: Да бъдем силни, настоятелни и солидарни - това ще ни донесе победата

.
Над 6000 членове и симпатизанти на левицата посрещнаха председателя на НС на БСП Михаил Миков в местността Копривките край Пловдив на Традиционния деветосептемврийски събор, организиран от градските и областни структури на БСП, БАС и Сдружение „Памет и бъдеще”. „Тук сме да почетем паметта на народните синове и дъщери, загинали в битката за по-добър живот, за повече справедливост и солидарност”, заяви лидерът на левицата.
 

Той изтъкна, че датата 9.09.1944 г. дава нов тласък в развитието на България и това не може да бъде отречено. Миков подчерта, че БСП е категорично против дясното управление, която не държи сметка за бедните, болните и социално онеправданите. Той остро разкритикува правителството, което разделя децата на бедни и богати, а пациентите и техните заболявания - на социално значими и социално незначими. „Над 50% от първокласниците тази година са от бедни семейства, а близо 13 хиляди ученици все още не са записани в училище”, цитира Михаил Миков. Той изтъкна, че БСП не приема политиката на кабинета, която влошава отношенията ни с Русия и излага българите пред Европа.

 

 „Ние сме заедно тук – социалисти, социалдемократи и комунисти, защото смятаме, че властта трябва да се грижи за хората”, акцентира лидерът на БСП и благодари на кандидатите за кметове, представени от Георги Гергов, за отговорността да водят тази битка. Миков ги предупреди, че борбата ще е тежка и те няма да бъдат пощадени. В сложната ситуация той призова кандидатите да бъдат всеки ден близо до хората и техните проблеми, за да ги защитят и да им предложат решения. „Бъдете силни и не обещавайте невъзможни неща, хората не забравят лъжите”, посъветва бъдещите кметове Михаил Миков. По думите му, когато държавата е абдикирала, социалистите имат задачата да намерят ресурса и „в нито една община у нас да не остане дете, на което родителите нямат пари да му купят дрехи, обувки и книжки”. В заключение той изрази вяра и убеденост, че с успеха на кандидатите в Пловдив и общините в областта ще имат по-добро бъдеще. „Да бъдем силни, настоятелни и солидарни – това ще ни даде и победата!” – завърши председателят на НС на БСП Михаил Миков, а шестте хиляди души на Копривките го аплодираха.

 

Георги Гергов и Михаил Миков връчиха членски карти на новоприети социалисти и положиха цветя на паметника на загиналите в местността партизани от бригада „Георги Димитров”. Официални гости на събора бяха народните представители Атанас Мерджанов, Манол Генов, Димитър Дъбов и Георги Търновалийски, председатели на общински съвети, кметове и общински съветници от БСП.

 

Партизанката от отряд „Васил Коларов” Комня Сотирова обяви началото на тържествата по повод 71 години от победата на Девети септември. Водачът на участниците в похода по стъпките на „Антонивановци” Тодор Стоилов  рапортува на градския и областен лидер Георги Гергов за успешно изпълнената задача.

Председателят на ГС и ОблС на БСП прие рапорта и с първите си думи към многохилядното множество подчерта, че традицията и паметта на социалистите към миналото са доказателство, че партията ще пребъде. „Имат ли другите Бузлуджа, имат ли Копривките, имат ли нашата история?” – попита кандидатът за кмет на Пловдив Георги Гергов и отговори: Нямат! Затова се опитват 25 години да ни мачкат.” Той беше категоричен, че отношението на управляващите към хората е отвратително, а случващото е нетърпимо. „Така не може повече, положението е ненормално, затова се кандидатирам за кмет!”, обясни той. По думите му днес каузата на БСП е България и българите!”, заяви социалистът, а хилядите на поляната му отговориха с „Победа!”. Той приветства председателя на БСП Михаил Миков и го увери, че организациите в Пловдив и областта работят за достойно представяне на местните избори.

 

Георги Гергов представи  кандидати за кметове и заяви, че те са неговият екип и разчита на тях в тежката изборна битка: Емил Караиванов –Асеновград,  Радньо Манолов – Брезово;  районните кандидат-кметове за Пловдив -гард: Калин Милчев – р. Централен, Йордан Василев – р. Източен, Петър Курдов – р. Северен, Милена Колева – р. Западен, Красимир Трифонов - р. Южен, Добромира Тошева – р.Тракия; за Карлово - Пламен Славов. Кръстьо Кодошев – Калояново, Веселин Лятев - Куклен,  Николай Копринков - Марица, Георги Злачев - Перущица,   Николай Митков – Първомай, за Родопи - Павел Михайлов, Венера Башова - Стамболийски,  Пенчо Дерузов – Съединение, за Хисаря - Димитър Кацарски. „В Пловдив сме „Един отбор - една мечта! Заедно за справедливост!” – каза лидерът на БСП – Пловдив. „С тези хора тръгваме за победа! Напред и нагоре!” – завърши Георги Гергов, а многохилядното множество му отговори с мощно „БСП! Победа!”.

 

„Днес се събираме тук отново заедно, да кажем на висок глас, че помним героите, скърбим за пролятата кръв и все още ни болят раните, нанесени от кафявата чума на 20 век – фашизма”, каза инж. Калин Милчев, кандидат за кмет на район Централен от БСП. Петър Курдов, който ще се бори за район Северен, заяви: „Тръгваме заедно и за победа, защото с общи усилия можем да направим града и районите по-добро място за живеене”. За кандидата от район Южен Красимир Трифонов жертвоготовността, отдадеността и борбата на предците в името на човешкото и истинското остават светъл пример и стимул в стремежа за достойно бъдеще. Според Йордан Василев, кандидат-кмет за район Източен, енергията, с която се зарежда от този ден, е голяма и му дава сили да отстоява каузата за справедлив живот. „Чувството да усещам духа на загиналите за страната ни, да съм сред повече от 5000 човека, имащи същите цели като мен, ми дава увереност, че съм взела най-правилното решение – да бъда кандидат за кмет на район Западен”, каза Милена Колева. Добромира Тошева, кандидатът на БСП за Тракия заяви, че се прекланя пред подвига на тези, които са дали живота си в името на свободата, равенството и социалната справедливост и че тези идеали трябва да се отстояват с отговорност и достойнство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4759 |06.08.2015 Миков пожела наслука на ловците и ги призова да се грижат за природата . 0| 5637 |17.07.2015 Миков поздрави мюсюлманите в България за Рамазан Байрам . 2| 5282 |14.06.2015 Миков за Гуджунов: Ще остави неизличима светла диря в музикалната култура . 7| 5302 |01.06.2015 Стоилов: Призовават ни да бъдем модерни патриоти, аз искам да сме близо до Ботев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads