Реклама / Ads
0| 4760 |30.01.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Миков: Сега не мислим за президент, а за Конгрес

.
Михаил Миков
Трябва да оформим лявата политика за смяна на дясното управление, което съсипва България.
 
БСП ще обяви кандидата си за президент около средата на годината. Това сподели в интервю за „Дарик“ лидерът на партията Михаил Миков. „Сега имаме една основна цел – Конгресът, на който да артикулираме, да оформим ясно в платформа политиките, от които България има нужда. Става въпрос за лява политика, която да смени това дясно, хаотично управление, все повече съсипващо отделни сектори като образованието и здравеопазването“, заяви председателят на БСП.

 

Миков посочи и други проблеми области като данъчното законодателство и бюджетната сфера. „Без сериозна промяна към едно по-справедливо данъчно облагане, какъвто е прогресивният данък, без увеличаване на средствата, които се преразпределят през бюджета – държавата не може да изпълнява социалните си функции“, обясни лидерът на социалистите. Той отбеляза, че при въвеждането на плоския данък не е било преценено колко трудно впоследствие ще бъде върната прогресивната скала, като даде различен пример с Русия, където плоското облагане е било въведено временно и отменено, след като е станало ясно, че не дава полза за икономиката.

 

„Може би трябваше да се определи срок, в рамките на който да се види дали плоският данък дава икономическо развитие на България. Времето показа, че това не е така. Плоският данък убива икономиката, не й осигурява прогрес и това се вижда по стопанските показатели“, категоричен бе председателят на БСП.

 

Заседанието на 49-я Конгрес на БСП ще се проведе на 7-ми и 8-ми май в София, отбеляза Михаил Миков, като посочи, че главният въпрос до тогава не е дали той иска да води партията. „Искам да видя в рамките на отчетно-изборната кампания оценка за поведението, за курса на БСП“, поясни лидерът на социалистите. „Сега има пълен цикъл отчети и избори. В него трябва да видим какво сме свършили в този къс период, откакто съм председател. Той трябва да приключи в началото на април. Партийните организации номинират кандидатите и смятам, че този процес трябва да премине при абсолютно спокойни условия“, подчерта Миков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7048 |23.01.2016 Миков: Увеличението на данъците – пореден резултат от управлението на ГЕРБ . 4| 6036 |22.12.2015 Миков: Самозабравилите се началници да си ходят заради „Деконструкция” . 0| 6181 |18.12.2015 Миков: 2015 -та е годината на големите приказки, лъжите и неизпълнените ангажименти . 24| 5276 |14.12.2015 Полицаи подкрепиха съдиите, искат реформи сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads