Реклама / Ads
3| 7238 |15.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Мирослав Ненков дава НАП на съд

.
Д-р Мирослав Ненков
Доктор Мирослав Ненков смята да заведе дело срещу Националната агенция за приходите (НАП), за да му бъдат възстановени разходи във връзка с назначена проверка. В ефира на ”Дарик” д-р Ненков, който беше служебен министър на здравеопазването в кабинета на Георги Близнашки, съобщи, че проверката срещу него започнала след сигнал от ”мобилен екип” на НАП.
 
Данъчните забелязали Ненков да шофира автомобил в курортния комплекс "Албена". Вероятно личният автомобил на доктора, който по думите му е на 20 години, се видял скъп на инспекторите и те назначили проверка за доходите му.

В крайна сметка проверката приключила със заключението, че няма несъответствие между приходи и разходи за последните пет години.

Ненков смята да заведе дело, за да му бъдат възстановени направените разходи по търсенето на бележки и банкови извлечения, които НАП можело да изиска и по служебен път. Разходите му възлизат на няколкостотин лева извън загубеното време. Също така д-р Ненков смята да търси и неимуществени вреди, тъй като е накърнено доброто му име и е третиран като несъвестен данъкоплатец.

"Всяка година попълвам данъчни декларации, в които подробно описвам какви са приходите ми. За какво са тези данъчни декларации, след като никой не си е направил труда да ги провери", коментира в ефира на "Дарик" доктора, който е редовен гост на сутрешното предаване "Дарик кафе".

Според адвокатката на д-р Ненков такова дело е прецедент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4218 |24.01.2017 Мирослав Ненков: Герджиков е страхотен човек . 1| 3964 |07.12.2016 Мирослав Ненков: Има грешка със заразената кръв, но не е нищо фатално . 0| 4230 |06.12.2016 И Мирослава Тодорова е предложена за наказание от Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads