Реклама / Ads
4| 8287 |04.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Мирослав Ненков: Очаквам насилника на д-р Гагова „да се разболее” и да излезе на свобода

.
Мирослав Ненков Източник: БГНЕС
Битата д-р Гагова от болница ”Шейново” физически ще се възстанови, но психическата травма ще остане. Травмата е за цялото общество. Това заяви в предаването „Лице в лице” зам.-здравният министър д-р Мирослав Ненков.
 

Бащата, пребил д-р Гагова, е извършил долно нечовешко криминално престъпление. Сега ще видим дали този човек няма да получи хипертония, дискова херния или нещо друго. Неговото дело предполагам, че ще се проточи.

 

Огромна част от вербално насилените медици не подават жалба. Искам да видя колко са осъдените лица, посегнали на медици.  Нямате идея какво се случва в Спешните отделения, тъй като медиците не подават жалби.

 

Колкото по-прост е човек, толкова по-агресивен е. Какво да направим? До всеки лекар полицай? Това не може да стане.

 

Имаме тежка морална недостатъчност, тъй като колеги пишат фалшиви диагнози на престъпници.

 

Д-р Ненков коментира и мерките, които ще бъдат предприети, за да се спрат злоупотребите с лекарства.

„Установи се, че държавните болници купуват лекарства на цени, които са над допустимите. Затова ще има онлайн търг, като цената на него ще тръгва надолу. Софтуерът е готов. Не може две държавни болници да купуват едно и също лекарство на две различни цени.”

 

Относно финансовите проблеми на болницата в Ловеч д-р Ненков обясни, че те нямат нищо общо с лимитите, а са заради договор на лечебното заведение с частна структура за инвазивна кардиология, сключен преди 10 години. Той признава, че и Министерството на здравеопазването си е затваряло очите години наред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5426 |03.07.2017 Мирослав Ненков: Болницата в Ловеч няма нито лев . 7| 11117 |27.06.2017 Борисов връща Мирослав Боршош и отнема НДК от Лиляна Павлова . 4| 11299 |26.06.2017 Уволниха шефа на НДК Мирослав Боршош

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads