Реклама / Ads
8| 10894 |06.01.2016 НАРОДЕН ГЛАС

д-р Мохд Абуаси: Откраднатият турски джип е собственост на изселник от Търговище

.
д-р Мохд Абуаси
Знам, че Лютви Местан се командва от Анкара и Ердоган. Това заяви д-р Мохд Абуаси от ефира на Евроком. Експертът подчерта, че Местан не е човек, който има харизма и докато Касим Дал е бил в ДПС, той е бил в неговата сянка. „Отлично борави с езика, но е просто интелигентен човек“ обясни д-р Абуаси за екс лидера на ДПС.
 

Анализаторът подчерта, че най-вероятно затова Доган го е избрал за формален лидер на партията му. Експертът по радикален ислям заяви още, че не знае дали може да се говори за шпиономания, но след като е станало дума за шпионаж, наистина имало скандал. „Вчера четох за джип, който е бил откраднат и върнат, но това което не се споменава е, че колата е на изселник от Търговище. Този човек се движи с дипломатически паспорт“, допълни той.  Този джип бил откраднат от хотел в Драгалевци, заяви още д-р Мохд Абуаси, цитирайки публикация на Фрогнюз. Той потвърди от ефира, че хотелът е собственост на брат на зам.- министър на отбраната.

 

„Бивш ръководител в ДПС с инициали К.Д. е помолил Митко Очите да го върне (джипът)“,  обяви още експертът, но отбеляза, че не му е било потвърдено, че става дума за Касим Дал.  Мохд Абуаси заяви, че се носи мълвата, че автокрадците са от групата на Таке и допълни, че „Митко Очите плаща 20 000 евро откуп за джипа“, но парите не му били възстановени от хората, които са си получили колата. Двусмислено експертът коментира: „Но не е вярно, че полицията е получила колата с разузнавателната апаратурата в нея. Това остави впечатлението, че колата е била прибрана от околовръстното шосе на София от собственика й, преди да попадне в ръцете на МВР, уточни още анализатърът.  Д-р Абуаси коментира, че турската политика се активизира към Балканите и ЕС, след провала в Сирия и Ирак и това не е невинно. По повод пропагандния филм на Ал Джазира „България, моя земя “ експертът зави, че катарците са съюзниците на Турция и  превръщат Ал Джазира в уред за влияние по света. „Ал Джазира не правят случайни филми. Има и други репортажи за България и Балканите, които ще бъдат пускани поетапно, каза той.  Катарците търсели ефирен оператор, за да разпространяват у нас канал на български. „Катар и Турция, както развалиха Сирия, може и на Балканите да създадат проблеми“, уточни Абуаси.

 

Д-р Абуаси  заяви, че не споделя мнението, че ДПС служи на Турция. „След идването на Ердоган, Ахмет Доган не можа да се разбере с него. Доган никога не е бил за ислямизацията в ДПС. Касим Дал беше турски националист в ДПС. Миналата година и Местан се срещна с Ердоган.”, лаконично обобщи ситуацията той. След това уточни, че Ахмет Доган не служи  на Русия, а защитава американските интереси у нас. А американските интереси в България не съвпадали често с турските. Щатите, според експерта, били склонни да използват етническата карта, когато не получават това, което искат, а у нас получавали повече от исканото.

 

„Спектакълът със заплахата (опитът за покушение) срещу Доган се говори, че е бил организиран от турските служби.“ заяви още Мохд Абуаси. Според анализа ми, Местан поел по пътя на ислямизацията на ДПС и всички в партията, които го подкрепяли, били по-радикални. „Има имами, които са учили в Саудитска арабия и са крайни. Те не бяха приемани в ДПС до преди Местан. Доган никога не ми е бил симпатичен и не го защитавам, но той не иска ислямизация. ДПС може да спре ислямизацията сред турците и помаците в България.“ Докторът изрази огорчението си от факта, че българинът не се интересува от външната политика, но  международни фактори определят нашия хляб, пътища, здравеопазване и образование. „Стига общи приказки за НАТО и ЕС. Ние не трябва да даваме бази без да ни плащат, да вземаме бежанци без да ни плащат“,  категоричен беше експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5373 |06.01.2016 Над 150 000 души празнуват имен ден на Богоявление . 9| 6923 |05.01.2016 Български гражданин настоява пред Борисов за проверка на богатството на Пеевски . 9| 5167 |05.01.2016 Ген. Атанасов: Мероприятието "Доган-Местан" е на сарайско-библиотекарската групировка . 9| 5786 |04.01.2016 Съдът върна наследничката на Величко Адамов за ректор на Свищовската академия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads