Реклама / Ads
3| 5939 |10.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Не може да бъде: И синдикатите се сетиха, че трябва да се грижат за народа

.
Синдикатите в България, които по презумпция трябва да защитават интересите на обикновените хора, решиха да демонстрират загриженост за доходите ни.
 
КНСБ изпрати писмо, с което припомни, че промените в закона за местните данъци и такси може да доведат до по-големи разходи за домакинствата. Според синдиката това ще увеличи данъчната тежест като цяло. Писменото упражнение на хората на Пламен Димитров е изпратено до Тристранката, тоест до самите тях като членове на този съвет и до парламента.

Имайки богат опит от подобни инициативи отсега можем да кажем, че в парламента ще поставят писмото в "кръглата" папка, както по народному се нарича кошчето за боклук. КНСБ обаче са изложили и сериозни аргументи- смятат, че в в заможните страни са готови да плащат повече в името на околната среда, докато в по-бедните, като България, трябва да се отчита по-ниската покупателна способност.

Техните добри намерения отиват и по-нататък. Синдикатът иска въвеждане на данък "богатство" по отношение на допълнителни жилища, скъпи автомобили, скъпи вили, яхти и др. Относно осигурителната тежест се иска максималният осигурителен доход (МОД) постепенно и на стъпки да нарасне до 10 пъти минималната работна заплата, установена за страната.

Разбира се, от синдиката не отронват и дума кой е виновен за бедността и мизерията на българите, нито кой допринася за увеличаване пропастта между бедни и богати. Те с това не се занимават, сакън да не обидят Бойко Борисов, който ни управлява вече десет години и кусур. Явно се страхуват, че няма да им дойде на следващия конгрес и тогава с кого ще се прегръща Пламен Димитров. Някак си не върви това да е Цветанов. Затова-проблем има, виновни няма. Напред, към светло социално справедливо бъдеще!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5231 |25.07.2017 МВР и синдикатите разпределят спестените 8 млн. лева . 2| 5360 |20.07.2017 Борисов се среща със синдикатите заради клас прослужено време . 0| 7046 |14.07.2017 Отпадането на клас „Прослужено време“ само при съгласие на синдикатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads