Реклама / Ads
1| 7572 |25.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

С. Момчилова: Масово и ентусиазирано се самоубиваме като общество

.
Соня Момчилова
Майката Невена не носи никаква вина, аз лично изпитвам известно възхищение, тя героично продължава да свири и да упражнява професията си, заяви по НТВ ПР експертът Соня Момчилова по горещата тема с побоя над 3-годишния Христо от 18 годишни момчета, които се "грижели" за него.
 
Първо тя не е поверила детето на тези две момчета, припомни тя. Най-дебелата илюзия е да поверим детето си в защитена среда. Няма най-голяма самоизмама; свръхпротекцията е нещо много по-страшно, но самото ни общество не е защитена среда, каза тя.

Понятието самотна майка е или изнасилена жена или нещо библейско, коментира по темата психологът Владимиров и каза, че понятието самотна майка трябва да стане привилегия в нашето общество. Държавата трябва да подкрепи майката, за да не бъде самотна. Когато майката я няма, то би станало нарцистично, защото не може да натовари майката със своите тревоги. Защото, за да защити базисните потребности на детето, тя абдикира от другите. Трябва да има училище за родители, посочи той. Ние нямаме нито превенция, нито интервенция, само правим статистика на агресията. В момента момчетата са пълнолетни, според член 11 не бива да им пазим лицата. Агресията обаче е само симптом. Българското общество в последно време не дава форма на момчета за инициация, за зрялост, затова то става чрез биене на възрастен или на дете, отчете той.

Според Момчилова нашето общество отдавна е племе, популация. Ние тук сме изоставили децата си, това е поредното поколение, което губим. Медиите отдавна са абдикирали от функцията си да възпитават, училището отдавна вече не е училище. Масово и ентусиазирано се самоубиваме; с тръстиките вече дори не дишаме в това блато. Чест, дълг,кръв са думи, чиято семантика не знаем, дори вече не се поздравяваме в тесни пространство, обществото ни е в терминална фаза на заболяване, каза Момчилова. Да напълним чинията и да купим последен модел телефон не е родителство, добави тя.

Стигнали сме дъното, нямаме никакъв шанс, нямаме оценъчна система, затова не можем да направим крачка напред, обобщи актьорът Калин Сърменов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5484 |24.07.2015 Проф. Слатински: Дебатът за конституцията и гибелната нова тройна коалиция . 0| 10055 |24.07.2015 Френският посланик: Първа стъпка от "гнилите ябълки" напред . 0| 5852 |23.07.2015 Безобразие! СДВР съветва жетвите сами да хващат крадците . 0| 8141 |22.07.2015 Това е положението: с вехти проститутки нов бардак не се прави!*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads