Реклама / Ads
8| 11389 |14.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Момчилова пред Фрог: Управленците вдигнаха два крака, за да удовлетворят мераците на големите братя

.
Соня Момчилова
Most wanted! Много били доволни началниците от напредъка по линия на реформиращото се правосъдие и работещите все по-резултатно структури и служби на МВР. Отдъхнаха си и Захариева, и Маринов, и Цачева, даже премиерът зачете не без препъване поради трепет от заслуженото признание, как си вършат работата политиците, колкото и да не ни отбират на нас неблагодарниците тиквите от стабилност и равнис по европейските критерии.
 

Това каза пиар експертът Соня Момчилова по повод разминаването на доклада на ЕС с усещането на хората за състоянието на държавата.Ето какво още сподели тя:

 

Усещането, че живеем в паралелни реалности с началниците на управляващите и със самите управляващи вече едва ли е изненада за някого. Шизофренното себеусещане бихме могли да си обясним с нещо подобно на  усещането за корупция. Не че я има корупцията, просто фантомна болка, спомен за липсващ крайник, пирует на балерина, като онази на Андерсен дето оловния войник я помислил за посестрима а тя била просто с високо вдигнат крак. Така и нашите управленци вдигнали крак, даже два крака са вдигнали за признание и в знак на готовност да удовлетворят мераците на големите братя.

 

Не може да отречем, че великодушно европартньорите не пестят еваларките. Толкова се развълнува днес Борисов, че средни “пръстове“ и протестърски режисури му се зловидяха. Хвърли по двайсет лева на пенсиите да си купят пържоли от вносното месо- връстник на Тутанкамон, с което веригите на великодушните ни партньори изхранват ненаялия се с европейски субсидии българин и сведе снизходително клепки, преглъщайки пустата простотия дето не мож осмисли интернационалното и регионалното значение на мащабната дейност, която кабинета неспирно осъществява.

 

 „Пръстове“ чух да казва една героиня от ВИП брадър „Мост уонтед“ тези дни и си обясних положението с управляващите и управляваните, за които медиите имат очи и уши, тези „най-търсените“ като бананите по време на студената война. Чудно ли е, че тъкмо тъпи, отровени, незаинтересовани и несолидарни в последните опити да защитим малкото което ни е хартисало от достойнството, хляба и събудеността сме идеални за партньорите ни? Не ни ли доказват медийните риалите формати, тези самоопределящи се като умалени модели на организма общество, кои са най-конвертируеми на пазара на свободната търговия?  Най-много вдигат гледаемостта на сеира – типигьозите, фрашкани с импланти от пластмаса, райски газ и брюкселски клишета, рапоните дето ако не са си изографисали тунингованите трицепси, то в гладките си мозъци са татуирали „Брюксел – ти баща, ти майка“!

 

Само не е лошо тия, дето им снимат магнолиите и им подлагат цитати от „Ред“ Бредбъри за пожарникарите и пепелищата от запалени книги на връх празника на будителите да им напомнят, че ще им пламне чергицата скоро, защото Бог брои сълзите на майките и връща огън връз синовете на Нефилимите, блудствали с разгонената Европа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 15325 |12.11.2018 Люба Кулезич за Фрог: Статуквото отново е на прицел . 5| 12505 |09.11.2018 Владо Береану за Фрог: Искането на имунитетите на депутати говори за паника в ГЕРБ . 6| 16468 |09.11.2018 Соня Момчилова: Елена Йончева е единственият човек в НС, който ни информира за тежки престъпления . 13| 12033 |05.11.2018 Октай пред Фрог: НСО лъжат, службите сочат мен като заплаха за Доган, но още не са дошли да ме арестуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads