Реклама / Ads
0| 4203 |03.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Началникът на ВМА : Дългът на болницата е намален със 100 млн.

.
Д-р Николай Петров
Дългът на болницата е намален с близо 100 милиона, а заслугата за това е на целия екип. Това заяви началникът на ВМА Николай Петров.
 
ВМА е на трето място по брой пациенти пренасочени от други регионални заведения и според професор Петров, това се дължи на няколко неща. "На първо място са специалистите, които работят при нас. В доста направления и специалности ръководителите на нашите клиники и катедри са водещите специалисти в страната. С много добри резултати пациентите търсят тях. Това доста често налага създаване на листа за чакащи, защото не могат да се обработят всички. Другото е това, че при нас има комплексност на услугата. Пациентът когато влезе в болницата, изключително рядко се налага да напусне болницата и да отиде в друга такава. Защото при нас са концентрирани на едно място много специалисти и когато се наложи те се намесват като екип и лекуват пациента заедно. При нас пациентът трябва да бъде излекуван, евентуално подобрен или да загине. Ние нямаме къде да пращаме пациенти", каза проф. Николай Петров пред БНТ.

По думите му, големината на спешния център е причината повече хора да търсят по-често спешния кабинет на ВМА, а не на "Пирогов". "Териториално и кадрово при нас нещата стоят по добре. Нашият спешен център е огромен, така е построен навремето, с две крила, операционни зали, шокова зала, специалисти 24 часа на място. Като се добави екипи с линейки за бърза помощ и диспечер, услугата става тотално затворена", допълни той. Дългът на болницата е намален с близо 100 милиона, а заслугата за това е на целия екип, смята генерал Петров.

"Това не е лична заслуга, това е заслуга на целия екип. Ние нямаме друг изход. С такива дългове, лихвите бяха над 1 милион на месец. Направихме оптимизация на разходите, по-сериозен контрол, реорганизация на доста структури, откриване на структури, свиване на генериращи загуби структури. Изключително благодарен съм на екипа. Целият състав прие това като лична кауза. Ние трябваше да оцелеем", уточни още професорът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4533 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 3366 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 3728 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев . 2| 11657 |22.03.2024 Адв. Величков: Ако не извършителите, можеха да разкрият поръчителите на убийството на Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads