Реклама / Ads
0| 6849 |31.10.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Наградиха победителите от Цветната олимпиада в Благоевград

.
На тържествена церемония в Благоевград, посветена на Деня на народните будители – I ноември, бяха наградени победителите в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. Организатор на проявата е сдружение „България си ти!“.
 

Стотици деца, родители, жители на града, се събраха на 30 октомври в зала „Яворов“ за награждаването на победителите в инициативата. В продължение на три дни най–добрите ученици от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“се съревноваваха по български език и литература, математика, информационни технологии, музика и изобразително изкуство. Награди получиха и ученици от СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, които самоинициативно участваха в образователната инициатива.

Интерес към олимпиадата проявиха над 350 ученици, от които 31 бяха наградени и поздравени лично от зам.–кмета на Благоевград г-н Валери Смиленов, началника на РИО-Благоевград г-н Ивайло Златанов, зам.-декана на Философския факултет при СУ „Св. Климент Охридски“ доц. Георги Вълчев,  журналиста от „Господари на ефира“ Боби Ваклинов, Борис Попиванов от института „Иван Хаджийски“, главния редактор на в. „Вяра“ г-жа Лидия Павлова, националния състезател по баскетбол Чавдар Костов, директорът на ДТ „Никола Вапцаров“ Рашко Младенов, Михаил Захманов от компания „Верео“ и други.

Председателят на НД „България си ти!“ пръв поздрави учениците и изрази радостта си: „Тази вечер ще бъде запомнена за цяла година. Знанието е много важно за всеки млад човек. Сега трупате знания, които ще Ви помогнат в живота“. Зам.-кметът Смиленов изрази надежда догодина в проявата да се включат още повече ученици. „Чрез тази олимпиада Вие инвестирате в бъдещето, Вие ще бъдете бъдещите ваятели, бъдещите духовници на нацията“, заяви той. Директорът на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ приветства учениците за чудесното представяне на олимпиадата и по повод I ноември, с който българският народ почита будителите. Директорът на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ поздрави всички за огромния труд и усилията.

В препълнената зала, благоевградчани бяха приветствани и от гласовете на „България си ти!“ – Бобо, Печенката, Васил Петров, тенорът  Ивайло Михайлов и пианистът Зарина Гетоева. Публиката се забавлява и бурно ръкопляска на техните най-популярни песни.  А възпитаниците от НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ имаха възможността да пеят на една сцена с любимите си изпълнители. Децата показаха своите талант и възможности, като пяха поп и българска народна музика, танцуваха и свиреха. 8-класникът Лъчезар Кацарски вдигна на крака цялата публика. Въпреки вроденото си нарушение на зрението, той свири чудесно на пиано и изпълни песента „Ще я водя на бал“. София Арабаджиева пя заедно с Печенката и умело импровизира. Близнаците Кристиян и Мартин Пищолски още преди да са удари ли тъпаните и предизвикаха аплодисментите на публиката. Искра Петрова от 8 клас пък поздрави със слово своите учители и всички гости по случай празника на будителите. Тя и останалите наградени младежи по български език и литература писаха есета на тема: „България си ти!“, част от които ще бъдат публикувани в блога на сайта на НД „България си ти!“ (www.bulgariasiti.com). Завидни творчески и художествени умения показаха и отличилите се деца по изобразително изкуство, те представиха изложба, посветена на I ноември и привличаха вниманието на присъстващите.

Екипът на НД „България си ти“ вярва, че можещите и умни български деца ще продължат да живеят, а в бъдеще и да работят, в България, за да множат и своите лични успехи в живота и успехите на на нашата родина. Убедени сме, че образованието и знанието трябва да бъдат постамент на съвременното българско общество.

Цветната олимпиада за отличници в Благоевград се проведе с подкрепата на общината, РИО – Благоевград, издателство „Сиела“, верига специализирани магазини за бяла, черна, офис техника и IT „Технополис“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 6091 |31.10.2013 Студенти: Телефоните ни се подслушват . 6| 6256 |29.10.2013 Студенти, пазете се от данайците, когато носят дарове . 23| 6807 |25.10.2013 Обърканата дясна „интелигенция“ е липсващото звено . 8| 7049 |24.10.2013 Бойко срещу Бойко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads