Реклама / Ads
0| 5769 |12.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Д-р Т. Найденов за Фрог: Демократи ще ни откажат от „майко” и „татко”

.
Д-р Тотко Найденов
Мислехме, че с гей-парадите и гей-браковете няма какво още да очакваме от сторонниците на авроатлантическите ценности. Не би. Група демократи от Калифорния са внесли предложение до федералните законодатели да премахнат брачните термини "мъж" и "жена" и да ги заменят с "нещо по-неутрално" - съпруг" или "съпружеска двойка", сиреч - без определяне на пола, възмущава се социалният медик д-р Тотко Найденов.
 

Шведка-депутатка от миналия Европарламент беше предложила още по-драстични мерки: премахване на думите "майка" и "баща". Щото хомосексуалните хора щели да се обидят или най-малкото - да се чувстват притеснени и дори дискриминирани.

В името на либерализма мнозинството ще отстъпи, ще преглътне. Хайде,  какво тук значат някакви си "майко" и "татко"? Чудо голямо, ще свикнат на "родител". Или на нещо друго, от третия пол.
Е, и това доживяхме: да ни накарат да плюем на създателите си. Нищо, че една от 10-те Божи заповеди гласи: "Уважавай майка си и баща си, за да живееш дълго", посочва Найденов.

 

Добре, че още не са се сетили да отправят това предложение до нашите "държавници". С каква готовност ще го изпълнят, без дори да се замислят. Щом е подхвърлено от Началника, ще бъде изпълнено, и дума да няма.

 

Веднага ми идва на ум какво редактиране на литературната класика ще падне. Напр. - на Ботев. "Майце си" - ще стане "Към родителката". А първият му стих - "Ти ли си, мале, тъй жално пела" - на „Ти ли си, родителко..."; защо не направо и по-сурово, какво да я глезим с това "мале" – направо ще й кажем "дърто".  Ами в "Обесването на Левски" как да прозвучи онова велико "О, майко моя, Родино мила..."? "О, родителко" - и толкова. И Вазов ще редактират: "Ти два пъти ми майка беше". Каква "майка" бе, дядо?! "Родителко" или "дърто", какви са тези чувства в 21-вия век на компютърното общуване и евроатлантическите ценности? Ами Димчовото: "И дълго ще повтаряш: "Мамо, мамо...".  Заменяш обръщението с "родителко" или "старо", и това е.

 

Неведнъж съм овладявал остри кризисни състояния и съм присъствал на последното издихание на мои пациенти в Кардиологичното отделение на Ямбол и в "Бърза помощ". Почти без изключение страдащите или агонизиращи хора стенат само едно име: "Ох, майко...". Няма как да стане "Ох, родителко...".
 

А, не, още ще има. Какъв е този термин - "раждане", ами "родилка"? Нали има мъже, които не могат да раждат, въпреки че отдавна правят опити да забременеят. Защо да ги обиждаме. Ще наречем "раждането" - "снасяне". Ами - "кърмене"? Обратните мъже нали и него го не могат? "Хранене" ще да стане, и точка.


Какво ли ще видим още? Ще разрешим и гей-браковете - в 20 страни на Европа това е сторено; от миналия месец - и в САЩ. Там позволиха на гейовете да бъдат приемани на служба в армията. Ех, че весело ще бъде по нарядите...

Какво ли още има да видим..., завършва социалният медик.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5908 |07.07.2015 П. Иванов пред Фрог: Първи сме в Европа по детска смъртност, водим класацията по самоубийства в света . 0| 5952 |03.07.2015 Проф. Иванов пред Фрог: Р. Инджова не трябва да мизерства, а Величкоадамовците да ги издържаме до гроб . 0| 10455 |29.06.2015 К. Парамов пред Фрог: Ципрас ще се окаже интересен и мъдър управленец . 0| 11220 |25.06.2015 Проф. Стойков за Фрог: US-танковете са демонстрация, трамплин сме на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads