Реклама / Ads
11| 17040 |26.08.2012 НАРОДЕН ГЛАС

„Наследството на Борн” – ха, ха, жалка картинка!

.
Джеръми Ренър и Рейчъл Уайз летят на мотор...
В рекламните текстове за премиерния „Наследството на Борн” пише, че е поредният силен филм от поредицата за Борн. Не се връзвайте. Нищо подобно няма да видите. Това, че го няма Мат Деймънд е половин беда. Истинската катастрофа е смяната на режисьорите – Тони Гилрой е изместил Пол Грийнграс.
 
Ужасно несполучливо. Гилрой е съсценарист на първите два екшъна - „Самоличността на Борн” и „Ултиматумът на Борн”. Въображението му обаче очевидно се е изчерпало да втората серия. В новия боевик Гилрой ни захвърля в страшна мъгла, а някои от сцените са едно към едно взети от първите два филма. Върхът на безсилието е вкарването на някакви сини и зелени хапчета, които специалните агенти пият. Те са чудодейни, но ако спреш да ги пиеш - става страшно. Боза ви казвам, радомирска!

Абсолютни смешни и нелепи са повечето сцени от действията на палячовци-началници от Министерство на отбраната и ЦРУ, които пред екраните търсят новия герой – Аарон Крос (Джеръми Ренър). Ренър наистина полага усилия да се справи с ролята, но сценарият го поставя в комични сценки, в които се поти, страда, действа като робот и изрича тъпи реплики.

Плътно до него през втората част на филма е Рейчъл Уайз в ролята на д-р Марта Шиъринг, която е още по-комична и трагична.

Всички герои във филма се държат като пълни идиоти. Разменят си недомлъвки, отровни и саркастични погледи. Някои от действията им са толкова глуповати, че ще ядосат и съвсем непретенциозния зрител. Елементарно, елементарно...

 

Толкова е зле, че сигурно следващият филм ще се снима в България. Добрият стар Борн, направо са осакатили легендата за него. На излизане от салона (ако не сте си тръгнали по средата на комедийния трилъро-екшън) може да не съжалявате единствено за хладината от климатика в салона и пуканките...

Всъщност ако приемете "Наследството на Борн" за пародия, може и да не съжалявате толкова много за похарчените пари за билети. Имайте предвид обаче, че това съвсем не е сигурно.

 

Петър Костов

 

Бел. ред: Това е само едно писмо на читател и зрител. Неговото мнение е лично. Редакцията на Фрог нюз не се ангажира с изложената гледна точка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 33044 |09.08.2012 За БТВ, Криско и защо така НЕ Е честно . 30| 7943 |08.08.2012 За фаровете и депутатите . 5| 12648 |02.08.2012 Йордан Йовчев е герой на световната гимнастика . 24| 12058 |05.07.2012 Потресаващ разказ на един разочарован доброволец от Витоша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads