Реклама / Ads
4| 9656 |01.02.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Натопени от свидетеля Лазов ще го съдят до дупка за лъжи и набеждаване

.
Бисер Лазов все по-често ще бяга от журналистите, защото неудоните въпроси към него се множат...
Поне три дела срещу главния свидетел на прокуратурата по делото „КТБ“ Бисер Лазов за лъжесвидетелстване и набедяване ще бъдат заведени до дни. Това съобщиха за Фрог нюз самите ищци. Те са възмутени от показанията му, че са им били давани големи суми от фирми, свързвани с Цветан Василев.
 
Този човек или е принуден от някого да замеси имената ни в някаква мръсотия или ни топи за сметка на други лица, които укрива. Така или иначе, ще го съдим до дупка. Като спечелим делата, защото няма как да не ги спечелим, да му мисли държавното обвинение, което разчита на Лазов в „делото на века“, както някои наричат процеса „КТБ“. Според въпросните лица, е твърде възможно самата прокуратура да е „посъватвала“ своя свидетел кои хора да натопи, за да може да ги притиска заради гражанската им позиция срещу корупцията във властта и в самата прокуратура.

Очертава се политически фарс, който ще премине в политиески скандал, а самото дело вече е опорочено, смятат ищците, които са известни личности. Засега те запазват анонимност, за да не бъда предприети спрямо тях репресивни мерки от страна на държавни институции. Съвсем скоро обаче ще обявим своите намерения и ще инфорираме обществеността, ЕК, посолствата на страните, членки на ЕС, както и международни неправителствени организации. Докато тук ни занимават с лъвчета, пребоядисване на пешеходни пътеки и проверка на коли и къщи на уж някакви богаташи, Борисов, Цацаров и Пеевски укрепват все по-разклащащата си империя и прикриват следите на свои деяния. Разкритията на журналистката Люба Кулезич дръпнаха конеца на мръсния чорап, който почна да се разплита и скандалите ще следват един след друг. Вече е ясно, че тези, които сринаха КТБ и разграбват активите й, ще се опитат да окалят невинни хора, за да защитят несръчния си и неубедителен обвинителен акт, допълват решилите да съдят Бисер Лазов.

 

Преди повече от година в интернет се появи писмо, подписано от Лазов, в което той се разкайва пред своя бивш шеф Цветан Василев и обяснява, че е бил принуден да го предаде и да лъжесвидетелства срещу него. След това се появи друго писмо, в което Лазов заявяваше, че първото писмо не било писано от него. Така и не стана ясно обаче кое от двете писания е автентичното.

 

Разкритията на Кулезич извадиха на светло твърдения на Лазов и касиерката Юлия Илиева по дело №92 – „КТБ“ – че са били давани пари на известни личности.

 

Твърденията им обаче не са подкрепени от документи, писмени нареждания, счетоводна документация и пр., което ги прави много съмнителни. Веднага се появиха коментари и версии, че двамата са били принудени да „накиснат“ определени хора и да прикрият други, като Делян Пеевски, например, който фигурирал на доста места като Д.П. и Д.П.-1.

 

В интервю за Фрог нюз самият Василев заяви, че Пеевски му е казвал, че носил по 100 000 евро месечно на главния прокурор Сотир Цацаров. Обвинител №1 пусна своята говорителка да отговори, но така и не чухме да отрича казаното от Василев, нито че ще го съди.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 16401 |27.11.2017 Колтуклиева: Щом Бисер Лазов твърди, че е получавал пари от КТБ, за да ги раздава, защо не е обвиняем?! . 6| 9724 |12.06.2017 ФРОГОКО: Спецпрокурори крият разпитите на Бисер Лазов? . 0| 20646 |13.04.2016 Имоти за милиони дарява на гадже свидетелят срещу КТБ Бисер Лазов . 5| 8220 |21.10.2014 Сензационно! Свидетелят Лазов се разкая, че предал Цв. Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads