Реклама / Ads
1| 5293 |04.12.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Необясними явления в Патриотичния фронт

.
Валери Симеонов, председател на ПП НФСБ и на ПГ на „Патриотичен фронт“, изненада всички свои, след като вчера излезе с изявление, че сваля доверието си от Полина Карастоянова и ще настоява тя да бъде отцепена от групата.
 

Нещо повече, днес в ефир обяви, че внася законопроект за отмяна на поправките в Закона за акцизите и данъчните складове, с което той реално се обърна срещу действията на членовете на ПФ и излезе сам на битка в защита на сивата икономика и нелегалното производство на алкохол. Самата Полина Карастоянова в отговор преди малко обяви в НС, че твърдо и убедено застава зад решението си да подкрепи внесените на 03 ноември от Емил Димитров – Ревизоро промени в закона, с които се цели над 100 милиона лева годишно да събира държавата, които от десет години мистериозно потъват в дебрите на сивата икономика.

 

От вчера всички се чудят - вътрешни конфликти ли тресат Патриотите и предстои ли разцепване? Кое продиктува внезапните действия в ущърб на държавата и защо Полина Карастоянова стана единствената жертва на Симеонов. В редиците на коалицията има малцина представители на нежния пол, а самата Карастоянова бе дясната му ръка в Народното събрание. Възможно ли е ракията и тя да са жертви на чужди задкулисни интереси, а Симеонов да е пешката, чрез която да бъде вкаран поставен кадър в НС. Или това е игра, чрез която Симеонов търси обществената подкрепа, след като неговата партия НФСБ се представи изключително слабо на местните избори. Объркваща е играта, която се играе на гърба на казанджиите, ракията и най-вече на народа ни.

 

Подобни действия не само поставят под въпрос възможността за увеличаване на приходите в хазната със 100 млн. лв. на година, чрез затягане на кранчето за сивия сектор в производството и разпространението на алкохолни напитки, но демонстрират и неуважение към законодателната дейност, както и на действията на другите разписали се ЗА промените депутати от ПФ като Емил Димитров-Ревизоро, Милен Михов, Атанас Стоянов, както и съпредседателя на ПГ на ПФ - Красимир Каракачанов. Също така вота и подкрепата в полза на държавата на мнозинство от депутати на ГЕРБ, ДПС, Реформаторите и БДЦ. Още по-любопитно е как ще отговори на провокацията самият Емил Димитров - Ревизоро, който е най-подготвен на акцизна тематика в групата на ПФ и лично той внесе и аргументира поправките в закона. 

 

С обявлението днес, че внася предложение за отмяна на законодателни промени, които бяха приети от Народното събрание преди две седмици, Валери Стоянов създава предпоставки за множество политически дебати и съмнения. Например, че най-вероятно зад действията му стоят по-дълбоки и задкулисни цели, свързани с намерения за отцепване на малкото депутати от НФСБ от  парламентарната група на Патриотичния фронт в самостоятелна парламентарна група. След снемането на доверието от народните представител Полина Карастоянова обаче, потенциалните отцепници остават седем и вероятно ще трябва да се обърнат към независими депутати като Анна Баракова, за да успеят да сформират самостоятелна група от 10 човека.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 8848 |05.11.2014 Патриотичният фронт удари ГЕРБ и Pеформаторите . 14| 7152 |18.09.2014 Защитникът на Цв. Василев: Изявленията на Пеевски влияят на прокуратурата . 14| 6602 |31.08.2011 За Пинокио и 100 заявления за гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads