Реклама / Ads
0| 5248 |14.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

„Ние, гражданите”: Право на българските граждани е да знаят истината

.
Вера Ахундова
Настоящото прессъобщение на организацията ни би следвало да е в категорията право на отговор, но не желаем да го адресираме до медията, публикувала явни лъжи.
 

Става въпрос за 168 часа. В последния брой на вестника е публикувана „сензационната новина”, отнасяща се до „непубликувани списъци на 281 ВИП клиенти на КТБ, получени от наши източници”.

 

Според публикуваната във вестника статия, данните за вложителите в списъка, роднинските им връзки с политически лица, настоящата или миналите им длъжности или постове, са били тенденциозно събирани от банката с цел да бъдат използвани в полза или по-скоро срещу клиентите им с политически постове и административни или обществени длъжности.  С такава цел било направено и оцветяването на списъка по партийна принадлежност.

 

Истината е, че журналистката М.Александрова се свърза с нас с въпрос по отношение развитието на нашия сигнал до парламентарната комисия за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси  срещу Д.Костов – подуправителн на БНБ. Обяснихме, че подаването от НПО „Ние, Гражданите” на втори сигнал срещу Д.Костов /подателят на първия през февруари 2015 г. не е член на нашата организация/ беше свързано с нова информация за сметки на членове на семейството на Д.Костов, която излезе наяве с разработването и анализа на горепосочените листи от наши експерти.

 

Тези списъци бяха предоставени от нас и публикувани в редица медии преди повече от месец от десетки сайтове и вестници /”Банкер”/. Коментирани бяха неколкократно с предавания на Нова телевизия и ТВ7, а оцветяването направихме ние, за пригледност пред камерите на телевизиите. Описанието на връзките между вложителите и роднините им, техните настоящи и минали постове и длъжности се прави във всяка банка по изискване на ДАНС. Тази информация е била официално изисквана, а не потайно събирана с цел рекет.

 

Не сме „източници” на „168 часа” и не е чест да бъдем. Не е честно обсъдената с авторите тема на публикация да бъде подменена без съгласието им с друга, която е пълна с неистини и лъжи. Оставяме на българските граждани да направят изводите си както за качеството на журналистиката в това издание, така и за това кой е новият собственик на медията.

 

Вера Ахундова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 12962 |24.12.2013 Правописът куца на българина през 2013. Леко, да не станат "грешки"! . 2| 5796 |31.01.2011 Правозащитници следят случая К2 . 10| 5983 |27.01.2009 Правосъдие с хелий

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads