Реклама / Ads
5| 7835 |08.05.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Николай Хаджигенов поема защитата на Иванчева

.
Николай Хаджигенов Източник: БГНЕС
Николай Хаджигенов поема защитата на отстранения кмет на община ”Младост” Десислава Иванчева, съобщи БНТ. Това стана ясно при започване на заседанието на Апелативния спецсъд, който трябва да реши дали да освободи под домашен арест Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.
 

Марин Марковски и синът му Димитър вече не са адвокати на Десислава Иванчева. На 30 април, или 2 седмици след 20-годишната присъда на бившата кметица на район “Младост”, тя се е отказала от услугите на Марковски.

 

Иванчева и Петрова бяха задържани веднага, след като на 15 април Специализираният съд осъди Иванчева на 20 години лишаване от свобода, а Петрова на 15 години.

 

Третият подсъдим по делото за подкуп - Петко Дюлгеров получи 12 години затвор. И на тримата бяха наложени глоби - общо за 37 000 лв и забрани да заемат държавни длъжности.

 

Припомняме, че заключителните пледоарии по делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова се проведоха на 14 април. Ден след това на първа инстанция съдът реши да даде 20 години затвор на Иванчева и 15 на Петрова.

 

Преди това адвокатът на Иванчева Марин Марковски заяви, че прокуратурата търпи логически обвинения по делото срещу бившата кметица. По думите му отмятането на Дюлгеров от показанията си е "изстисканият лимон и сока, който трябва да преглътне прокуратурата".

 

На последното заседание по делото обвиненият Петко Дюлгеров се отметна от показанията си, дадени в досъдебна фаза - а именно, че той е бил посредник между Иванчева и бизнесмена Александър Ваклин за рекордно искания подкуп от половин милион евро.

 

На същото заседание замесена в случая се оказа и строителната фирма "Артекс", чието име нашумя през последните седмици покрай скандала с апартаментите на властта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9687 |02.04.2019 Адв. Хаджигенов към КПКОНПИ: Ето ви законен повод да проверите председателя си . 18| 23261 |01.04.2019 Николай Цонев: Цветанов е източвал НОИ, докато е министерствал . 2| 5225 |03.03.2019 Наследникът на Николай Игнатиев: За него българите са били братя по вяра . 15| 20475 |24.02.2019 Адв. Хаджигенов: Няма да се регистрирам в ДАНС, няма да подавам информация в служби и службици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads