Реклама / Ads
7| 12068 |04.12.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Николай Милчев: Стълбата на Смирненски побърква хора като Валери Симеонов

.
Валери Симеонов
Фактът, че една година след като беше отвят от сълзи, гняв, мъка и освирквания, Валери Симеонов отново е началник в родината ни, е зле, много зле.
 

Това е тежък знак, че общественото мнение в България е само парцал, с който властниците си избърсват обувките, преди да влязат в мерцедесите и джиповете си.


Фактът, че човекът, произнесъл думите „кресливи майки на уж болни деца“, ще се кипри на най-високия подиум на Народното събрание, е диагноза – диагноза за дълбока политическа амнезия и цинизъм. Никакви оправдания за правила, за норми и коалиционни споразумения не оправдават абсурда да гледаме как тази фигура ръководи най-високия орган в държавата.

 

Забелязали ли сте как той винаги е забързан, как стъпва отривисто и отсечено, как поздравява в движение? Това е така, защото той е много зает. Задъхва се, идва от една работа и лети, за да свърши друга. А вие?

 

Вие само седите и гледате. Вие гледате, а той работи и заради вас. Картинки и пози.


За мен наистина е необяснимо как след случилото се Валери Симеонов се стреми към това. Неразбираем ми е този маниакален инат да си в челото на държавата, след като си се изплюл в лицето на нейното страдание.


Има само едно обяснение – властта побърква хората, които не са готови да гледат на нея като на дълг, а гледат на нея като на стълба. Стълбата на Смирненски побърква хора като Валери Симеонов. Сега му е паднала тази стълба нагоре и той няма да я остави. Прибавете към това инат, комплекси и деформирано честолюбие и ще се приближите към същността на тази фигура. Случаят Валери Симеонов е страшен с това, че се превръща в модел, в практика и ние гледаме и мигаме.


Няма да се примиря и с това, че усещам как на Валери Симеонов този път ще му се размине. Как енергията за чест, достойнство и справедливост в обществото изчезва и снегът бавно я засипва.
Така е – снегът засипва всичко и става бяло и хубаво. И майките с техните черни дрехи са като тъжни многоточия.


Николай Милчев

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7988 |21.11.2019 Николай Милчев: Избирането на В. Симеонов за зам.-председател на НС - среден пръст за обществото . 6| 8938 |19.11.2019 Поетът Н. Милчев: Изборът на Гешев - пиеса, театър, фарс, фалшиви роли и грим . 15| 12269 |07.10.2019 Николай Милчев за Фрог: Границата на бедността е инфарктна електрокардиограма на българското сърце.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads