Реклама / Ads
11| 20349 |24.06.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Николай Стайков за филма „Осемте джуджета“: Пълно мълчание от прокуратурата

.
Николай Стайков Източник: ЕК
Ще направим възможното този случай да не остане забравен. След няколко дни ще излезе втората част. Пълно мълчание днес от прокуратура, от главен прокурор и от петимата замесени в този филм. Нулева реакция. Напомня ми за онези животни, които бягат, като ги осветиш. Има същества, които бягат от светлината.
 

Това каза журналистът Николай Стайков в „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком по повод фирма за рекет на бизнесмен, озаглавен „ Осемте джуджета“. Ето какво още допълни той:

Има журналисти, които са заливани с киселини, палени автомобили. При мен имаше глупав опит с ясно послание: „Знаем ви къде сте, къде ходите през уикенда“. Символиката е много ясна.

 

В предаването бяха пуснати заплахите-две обаждания от мъж и жена, които питат: „Бели ковчези имате ли и колко струват? Това не е ли траурна агенция „Стайкови“?“.  

Разследващият журналист  допълни: „Маркираха ми жилището с една кора яйца. Посланието беше ясно. Очевидно това са хора, които могат да мобилизират евтини хора за протест, акция, хвърляне на яйца. Ако някой гледа това, което публикувахме днес, ще стане ясно откъде идват заплахите.

 

В разследването става дума за пари. Става дума за най-големият производител на асансьори в страната. Има огромни индустриални имоти в два града. Има вътрешно семеен конфликт, който за нас не е интересен. Погледнахме документацията на Илия Златанов и тя съвпадаше изцяло. Много е важно-днес не се обади никой, за да е недоволен или засегнат. Илия Златанов ни предостави комуникацията си. И те съвпадаха.

 

Им хора, които се наричат бизнесмени, но те искат да имат достъп до държавен ресурс. В момента ще има обществени поръчки. Никога няма да видите олигарх, който да си е направил парите от гледане на домати, защото това е конкурентен бизнес. Олигарсите винаги искат да са в държавно-регулирани бизнеси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 18122 |23.05.2020 Николай Марков: ”Мократа поръчка” е за политик. НСО са протектирани политически . 1| 8231 |19.05.2020 Проф. Николай Радулов: Между престъпността и статистиката има голяма ножица . 38| 23798 |05.05.2020 Николай Марков: Изчезнаха едни 5 млрд. и властта отменя всичко, което досега беше решение . 15| 7698 |30.04.2020 Николай Милчев: Да гръмнеш книга!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads