Реклама / Ads
20| 10918 |16.01.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Т. Ников за Фрог: Случаят "Сертов" не е щуротия, а плащане за гяволъка

.
Тодор Ников
Петко Сертов се кланя на трима господари - държавата, частните лица, на които е слуга и на тези, които му дърпат конците. Изчезването му не е мелодраматична щуротия. И него и МВР може да ги е страх от господарите. Това каза за Фрог нюз известният и дългогодишен контраразунавч и ализатор в ДС Тодор Ников.
 
Петко Сертов наистина се кланя на трима господари. Първият е държавата, която го е изградила и дала информация.От друга страна стои въпросът дали имаме право да предоставяме себе си и онова, което носим в себе си, на частни лица, на частни фирми. Това е вторият господар. Третият е някой , който му дърпа конците. Аз съм принципиален по този въпрос - държавата създава условия висши държавни чиновници да ходят да си изкарват хляба с посредничество и консултантска дейност. Границите какво даваш и какво получаваш са страшно нещо, това е друг вид корупция.

Глупости са това, че изчезването на Петко Сертов е малка лична драмичка. Не се хващайте на тази въдица. Тепърва ще се обсъжда случая Петко Сертов. Той не е толкова елементарен, колкото някои искат да го изкарат пред нас. Още по-малко слушайте хора, които си сменят политическата принадлежност по няколко пъти и са ветропоказатели.  Някои от тях, говорейки така за Петко Сертов, защитават собствените си битиета.

Възможна е и версията Сертов да е свързан с комисиони за кораби в Китай с американска инвестиция. Но аз не мога да го твърдя, докато не видя документи, коментира информация на Фрог нюз от негов колега Тодор Ников. Най-важна е документалната информация, за да бъде обвинен един човек. Но щом има такава версия, човекът, който ви е съобщил, навярно се базира на известна информация.

Ще призная даже, че оня ден обсъждахме с колеги дали Петко Сертов не е мръднал. И това е възможно. Дали е уплашен или е нахълтал в някаква сделка, от която няма изход. Глобалното решение за държавата е подобен тип личности да не стават прислужници на частни фирми за да няма такъв вид корупция, която дори е бетер корупция. Не е тайна, че най-скъпото нещо в съвременния свят е информацията. А Сертов разполага с информация дал Господ. Ами тогава с какво търгува, със себе си?! Ясно е, че с информация. И всички тия мелодраматични щуротии, които ни разиграват  от МВР са унизителни и за него. И аз не мога да разбера, защо той мълчи и ги търпи.

Може и да го е страх от господарите. Но има една приказка, че всеки си плаща за гяволъка. Сигурно и МВР ги е страх, и те си траят. Сигурно господарят е голям и силен, разсъжда полковник Ников.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4867 |15.01.2015 Д-р Б. Миланов пред Фрог: Гуверньорът на ЕЦБ да посочи гнилите ябълки на БНБ . 11| 5917 |14.01.2015 Ревизоро пред Фрог: В "Булгартабак" трябва да има измервателни уреди . 24| 7403 |13.01.2015 Адвокат на КТБ пред Фрог: Някой се страхува и направиха делото тайно . 1| 6197 |13.01.2015 Безлов пред Фрог: През ноември е имало сигнали за атентата в Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads