Реклама / Ads
10| 6313 |11.01.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Нов 10 януари чука на вратата!

.
Гоце, Серго, Емел, Бойко и другите...Политик да си в тази страна, в която никой за нищо не носи отговорност, никой не подава оставка колкото и голям гаф да е сътворил, пък и няма кой да му я поиска реално. Според управляващите всичко е наред и да се чудиш защо мрънка и недоволства този народ.
 

ianchefff, Blog.bg

Валя сняг. Магистралите ги затвориха. Улиците се превърнаха първо в преспи, след това в ледени парзалки. Никой не почисти. Никой не помогна. Никой не потърси кой е виновен. Никой не беше наказан. Някой дори се разсърдиха, че ги карат да се занимават с почистването на снега. Госпожа Стихийно бедствие не си прекъсна отпуската, но "координирала" по телефона, защото нейната работа била да координира. Дори се нацупи, че никой няма й да възстанови дните, в които работила, докато е в отпуск. Права е. Съветският ни министър-председател обясни, че валяло сняг, ама много сняг и затова било всичко. Е, какво да вали през зимата? Кюфтета? Станишев наистина е прав. Много сняг валя, стана и студено. В другите държави след така създалата се ситуация, валят и оставки. У нас ни обясняват, че бедственото положение не било в задълженията на министерство по бедствията и авариите. Това вече не изненадва никого. Емел Етем за поред път показва, че не и пука за измръзващите, изгорените, удавените или умиращи по друг начин граждани на републиката. Защо и да й пука? За нея е по-важно да иде някъде на почивка, да се качи на аванта на самолета за Япония със сина си и въобще да си гледа кефа. Това можем да го разберем. Все пак Етем е от ДПС, а както занем, там лидерът Доган ги е научил да си гледат кефа, да не правят нищо и ако някой им поиска сметка да му бият шута. И после пак да се присламчат до него. Зависи в какво политическо състояние е.

Хубава стратегия, особено за шутовете, които нашият министър -председател би могъл да възприеме. Ако още първият път, когато Етем се издъни, Станишев бе взел съответните мерки, сега ситуацията нямше да е такава. Но червеният ни соцпремиер проспа първите наводнения и появилата се облечена в бяло министърка, която обясняваше, че не е нейна работа да помага на хората. Още тогава Станишев трябваше да вземе мерки, защото гражданите на страната, която той управялва, мизерстваха, спяха по мазета и землянки, нямаше какво да ядат, какво да пият и с какво да се обличат. Нямаше как да живеят, но Етем обясни, че било валяло твръде много и тя, колкото и да била имала желание да помогне, не можела да изпие всичката вода.

img.jpg

Станишев не направи нищо, защото е заложник на тройната коалиция. Всъщност, не ни управлява той, а Емел Етем и останалите около нея. Решенията се взимат не в премиерската глава, а в обръчите от фирми, които скоро след първите наводнения нагло откраднаха парите, отпуснати за тях и набутаха пострадалите в мизерни турски фургони. Лошо се е учил Сергей в Русия, много лошо. Поне от методите на болшевиките да беше научил нещо. Ако беше следил работата на другаря Сталин, както трябва, досега да се беше разправил веднъж завинаги с обръчите от фирми и всички наглеци в коалицията, които пречат на БСП, т.е. на държавата да работи за доброто социално бъдеще на българина. В това светло бъдеще сняг не вали. Но в реалността е студено. И през зимата вали сняг. И няма достатъчно коли и техника, няма добра организация и няма желание за работа. И Емел Етем не е виновна като твърди, че не влизало в задълженията на нейното минситерство това да рине снега. Защото други трябвало да го правят. А за какво е това министерство така и не е ясно още. Ние и не питаме, защото не ни влиза в задълженията на поданици на монархо-републиката.

Румен Овчаров го върнаха на всичките му работни места, въпреки че панаирът с "Топлофикация" не спира. Даже напротив. А този водевил не спира, защото, когато се създаде тройната коалиция не беше вписано в правилника й за употреба, че ако някой като бате Румен се издъни, то той трябва да бъде наказван. Всичко се прави по норматив. И след като няма такъв, значи г-н Овчаров се връща на работа. Защото няма и споразумение, нареждане или законов акт, изобщо той да бъде обвиняван за каквото и да е. И той винаги е прав. Ама не е само той. Това е лошото. Лошото е, че обръчите от фирми не са само край Доган и Етем, а и край другаря Овчаров. Но за тях също никой не обелва и дума. Ако някой попита нещо, то веднага бива обвиняван, че преследва добрия Р.Овч. по политически причини и нищо не е вярно.

Милият ни и скъп президент-ченге-агент-историк се опъна на институциите, както само той може. Неразбираемо. Георги Първанов заприлича на учителка в съвременно българско училище - кара се, но никой не разбира, защото няма право да гълчи по децата, да не би да ги стресира. А Първанов внимава да не засегне някоя от главите на детето с три глави, чудовището, което сам създаде. И отново нищо не последва от препоръките президентски. Казвам препоръки с уговорката, че някой може да ги е разбрал, някой не. Защото президентът използва похвати от бившето си работно място в ДС, с които говори без да казва нищо. Умее го, трябва да му се признае. Например от речта му за новата година разбрах само това: Честита Нова година! Ама кой съм аз, че да критикувам президента? Кой е народът, който мизерства, зъзне и умира от студ и от глад? Никой. Народът е никой, който нищо не прави. А е крайно време.

За полицията, МВР, министър Румен Петков и водевилът с генерал Илия Илиев също може да се каже, че всичко е наред там. Виновни няма. Оставаме все пак с вкус в устата за нещо гнило. Само че дали е изгнила подкрепата за старите наркоканали на ДС или е изчезнало доверието между някои висши офицери, или се е издънил някой бивш агент и сега се опитват да му го върнат тъпкано, не става ясно. А хората продължават да вярват на всичко, което им поднасят от услужливите министерски пресцентрове усмихнати говорители, които убеждават, че всичко върви по мед и масло. Че не сме зле, че в Европа ни вярват и че Емел Етем е на работния си пост денонощно, дори да е в Япония, в Монако или на Луната.

Кметът ни все повече си вярва, че на мястото на „Кремиковци” ще се появи Дубайски рай с билдинги и небостъргачи, а собствениците на земята ще бъдат милионери в зелено. И има хора, които му се връзват. Но да не го съдим много и без това съвсем наскоро го излъгаха. НЕГО! Сигурно е все още в депресия, която го тресе от факта, че има и по-тарикати от него. Като Емел Етем, която нищо не прави и е вицепремиер, а той, горкият, ходи да лови бандити, качва се на снегорини, всеки ден е в някое телевизионно студио и пак го плюят повече от нея. Не е за завиждане, наистина. Само че е много далеч в бъдещето денят, в който някои биха станали милионери от кремиковската земя.

За магистрала "Тракия", тока, медицинското обслужване, далаверите с обръчите от фирми, корупционните скандали, прокурорските скандали, ако попитаме тройната коалиция ще ни обяснят, че всичко си е наред. Така трябва, така е решено или така е правилно. И заради това - виновни няма. В БСП е като на Шипка едно време. Всичко е спокойно. Твърдят, че "оценките за бездействието и безотговорността на централната власт по отношение на зимната обстановка в страната са не само пресилени, но и неверни". Това го казва говорителят на БСП Ангел Найденов. Не кой да е. В БСП май са се повредили от студа. Иначе, да, критикували били всичко и всички. Но май най-вече са критикували критиката, както ги съветваше едно време др. Тодор Живков. Те са негови достойни ученици и последователи. Te "не виждали смисъл и от това да се изслуша премиерът в парламента, защото щяло да бъде късно. А нямало и необходимост." Шах и мат.

Политик да си в България в днешно време. Задръствания, дупки, проблеми със здравната каса, с тока, с парното, с пенсиите, с учителите, с образованието. С тези от министерството по бедствията, които не знаят за какво са там... И всичко е окей. Чак толкова неграмотно правителство май не сме имали. Дори Жан Виденов даваше по-смислени отговори, когато беше на кеф да говори. Вальо Топлото и шефът на "Трамкар" не си струва да ги споменаваме, защото такива като тях са десетки. Трагедията е пълна. Но актьорите, които ни я изпълняват си вярват и никой (разбирай, ние, хората) не им търси сметка. И то не защото така е решено, а защото ние, хората, нищо не правим. Седим си и чакаме някой да ни помогне. Само че дядо Иван умря, а Хитлер го убиха.

За пореден път управляващите се издъниха като прецакаха всичко, но за пореден път от това нищо няма да последва. В нормалните страни, ако сбъркат, министрите си подават оставката преди да им я поискат. Някъде дори се самоубиват. Тук им ги искат, а те се нервират. Обиждат се. Защото според законите, които те самите са си направили, всичко е наред. И нищо няма да се промени. Нищичко. Кучетата (ние, избирателите) си лаем, а керванът (политиците и техният бизнес) си върви.

За толкова много далавери, измами и мошеничества, трябваше да има един вагон осъдени политици. Но няма. Няма, защото няма кой да го направи. Защото и прокурорите са като нас. Мълчат и се занимават с кокошкарски дела. И затова хора, за които разбираш, че са продажни и подкупни само по външния им вид, ни обясняват как вървим успешно към светлото бъдеще. Знаем обаче, докъде стигнахме при първото пътуване към него. Трябва ли отново да се качваме на същия влак?etem-1.jpg Обърнете внимание с каква надменност Емел Етем ни се кара, с тон не търпящ критики, как си била свършила работата. Както и останалите министри. И Серго с неговата инфантилна усмивчица. Може би на него така му е наредено на тайно заседание на тройната коалиция - да се хили като олигофрен, за да ни отвлича вниманието от глупостите, които говори. Може би.

Наглостта политическа се увеличава с всеки изминал ден. Защо хората продължават да си кротуват, а не излязат на улицата? Ама, наистина да излязат? Може би са прави управляващите? Може би няма никакви проблеми, а ние, тези, които ходим по неизчистените улици, редим се на опашки в болницата, в касите на „Топлофикация” и къде ли още не, се заблуждаваме, че нещо не ни е наред? Въобразяваме си, че правителството нищо не върши. Явно сме много заблудени. Ама то от толкова много нагли лъжи по медиите, нормално е да започнем да вярваме, че всичко е както трябва.

А, ако случайно има проблем, то виновни са зимата, Джордж Буш, лошите от Европейския съюз, международното положение, Осама, политици, които са се объркали (ама лекичко, не чак за затвора) или Иван Костов. Но все пак, толкова безотговорни управляващи, май не сме имали досега. И толкова нахални. Всичко е наред според тях. Според нас не е. Но не ни питат. Всичко си е по старому и няма изгледи за оправяне. Същите хора, същите глупости. Но този филм вече сме го гледали. Чудя се, не е ли крайно време за поредния 10-ти януари? Сякаш дочувам неговото трополене. Пък после, каквото сабя покаже...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9862 |02.01.2008 Зима или атомна бомба ни удари? . 13| 6061 |21.12.2007 Как да освободим България от себе си . 23| 9738 |17.12.2007 Да платиш глоба за откраднати документи е най-извратеното нещо . 8| 8245 |11.12.2007 Защо документалната лента на БНТ за Иван Хаджийски излъга очакванията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads