Реклама / Ads
39| 10370 |29.04.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Новина! Готви се ново Априлско въстание! ВИЖ!

.
Национално движение с рецепта против политическото статукво в България издирва нови и/или необвързани хора за политици и кандидат депутати. Гарантира всекиму равен шанс за попадане в НС. За уникалната идея преди старта на инициативата съобщава eurochicago.com.
 
Априлското въстание от 1876 г. е последното голямо въоръжено въстание на българите в Османската империя. Избухва преждевременно на 20 април по стар стил в Копривщица и е организирано от Гюргевския революционен комитет. Въпреки че е неуспешно, то представлява своеобразен връх на българското националноосвободително движение. Днешните оценки са, че въстанието, макар и незавършило с военен успех, постига друга своя основна цел – политическата.

На тази дата, но 139 години по-късно (20.04.2015 г.), съобщаваме за нова и уникална за България инициатива. Инициативата е своеобразно въстание срещу днешното политическо статукво, сковало България в съвременно икономическо и социално робство.

 

Тази нова инициатива не е подготвяна дълго и въобще не е масова, защото за първи път съобщаваме за нея днес. Досега участниците са само десетина души, някои от чужбина (от „съвременно Гюргево“, което навярно вече се досещате къде е, щом четете тази статия в "Еврочикаго").


Но всички те се надяват малката искра да запали барута в сърцата на българите.

Революционността на идеята на сформиращото се движение е в това, че гарантира място в парламента на всеки добър човек, пожелал промяна – независимо дали е млад или стар, мъж или жена, от град или е от село, богат ли е или е беден, бил ли е член на партия или е бил безпартиен. Всекиму се дава равен шанс за изява и за въплъщаване на мечтата за едно достойно съществуване – мечтата на Левски за чиста и свята република.

 

За разлика от всички досегашните партии и движения, то няма да има лидери, или по-точно ще има задачата с уникална методика да открие нови лидери за България.

Инициативата, която засега е с абревиатура ИПСД (Инициатива „За прозрачност, сътрудничество и доверие“), днес отваря първи страници в интернет и набира:

- последователи;

- членове (от 1 май – страницата ще бъде отворена, при официалното откриване на кампанията на новата инициатива, членският внос ще бъде на стойността на един СМС и ще се дарява изцяло на болни и нуждаещи се деца);

- кандидат-депутати (от средата на май);

- спонсори (засега няма да бъдат набирани, поне докато движението не получи обществената подкрепа на няколко десетки хиляди граждани).

.

Уникалността на инициативата се крие в няколко детайла, два от които са:

- отворена е за абсолютно всички;

- постига максимална, почти абсолютна прозрачност (а това означава – доверие у обикновените хора и независимост от властта).

Именно поради тези две причини, движението може да добие в къси срокове широко участие и всенародност.

То си е поставило няколко основни задачи, но първата сред тях е със законни средства и съвремени технологи да разбие монопола на клептокрацията и политическото статукво в Народното събрание, там, където се приемат законите и се решава бъдещето на България.

 

Ако идеята на инициативата Ви е харесала и сте се заинтересували в какво се съдържа уникалността на движението и убедеността за бъдещ успех, посетете Фейсбук страницата й и я харесайте, и/или пишете на имейл: bgpsd001@gmail.com. Бихме искали да разберем колко от прочелите това наше съобщение са готови да откликнат. В сърцата на колко от читателите на нашия сайт барутът не е свършил и отговарят с „да“ на въпроса – Възможно ли е ново Априлско въстание?, пишат организаторите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5256 |29.01.2015 Г. Гьоков пред Фрог: Само на някой ще се увеличи пенсията с новото изчисляване . 12| 9990 |19.01.2015 Парамов: Моделът Прокопиев, подготвил фалита на КТБ, да спре . 0| 5918 |07.11.2014 ЧЕЗ планово подменя електромерите . 0| 5469 |30.10.2014 Мина "Черно море" пак се готви за стачка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads