Реклама / Ads
14| 16077 |25.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Огнян Стефанов пред БНР: Пеевски е усвоил наглостта и безпардонността на политическата улица

.
Огнян Стефанов
Пеевски няма нищо общо с икономическия гений, с икономиката и финансите, но е разбрал, че агресивността, наглостта, безпардонността и нахалството вършат работа и е усвоил тези уроци. Не знам дали и колко пъти е ходил в благоевградския университет, където се води, че е учил задочно право, но е усвоил уроците на политическата улица, тази с жълтите павета.
 
И там е усвоил, че бруталността е оръжие номер едно. Това каза пред БНР журналистът Огнян Стефанов.

Трябва ли да защитаваме "нещастника" Цветан Василев"  или да си получи заслуженото? Това попита водещият Румен Леонидов в предаването си "Премълчаната история. И чу категоричния "глас на жабата" от Frog news: Според мен той не си е получил още заслуженото, защото има някои грехове, които няма да се изплатят така лесно приживе. Например греха му Бареков, греха му Пеевски. Те ще се изплащат и на друго място, защото са големи грехове, смята Стефанов.

Чух, че на две-три вълни са спасявани различни хора. Но няма такава схема, да са по схема и списък.  Спасявани са определени хора, които са знаели и които са си изтеглили депозитите от банката в последния момент. Те съвпадат с тези хора, които сега активно участват в "усвояване" активите на банката, обясни Стефанов.

Не се казва каква е стойността на активите, когато банката е обявена в несъстоятелност. Стойността на тези активи е много висока, много от предприятията са работещи и печеливши. Цената им е висока и много от предприятията са работещи, имало е начин да си обслужват кредитите и  да се стабилизират. Фалирането на банката е прекъснал този процес, защото цялото фалиране е било предварително решено и реализирано, посочи журналистът.

И Цветан Василев е казвал за Пеевски, че го чувства като син. Сега се съмнявам, че би повторил същото нещо.

Огнян Стефанов съобщи в предаването, че представя своята нова книга в различни градове на България. Вчера е бил в Смолян, днес в Плевен. По думите му, хората са стъписани и уплашени. Книгата се казва "Господари на моргата". Моргата е нашата клета, красива държава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8571 |23.10.2017 Кольо Парамов: Пеевски и Цонев мерят търпението на Сотир Цацаров . 4| 7959 |17.10.2017 Октай пред Фрог: Пеевски иска да е по-голям светец и от папата . 10| 6619 |17.10.2017 Смях в залата! Пеевски пише закон за "вторичното разграбване" на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads