Реклама / Ads
24| 10846 |21.02.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Октай: Ще отрежат опашката на Пеевски, ДПС ще се разпадне

.
Осман Октай
Този път ще отрежат на гущера опашката, не сам да си я ореже, както по времето на Илия Павлов. Случаят е различен. В ръцете си Илия Павлов държеше много производствени мощности. Докато Делян Пеевски е на кредит, няма производство. Всички сделки на семейството са от кредити. Това видя пред bTV Осман Октай бъдещето на "този младеж".
 
Пеевски е посредникът. Той е бил пряко посредник - за кадруване и финансиране на определени хора в политиката и съэдебната власт.  Този младеж изглежда всесилен, защото има пряка комуникация, допълни Октай.

Той коментира и кои са наследниците на Делян Пеевски. Има двама приближени юристи - единият е  в прокуратурата, другият е в спортните кръгове. Един от тях ще бъде избран. Не мога да кажа имена, заяви Октай.

Попитан как Пеевски ще бъде изведен, Октай отвърна "дано да бъде жив". Намекна, че се подготвят различни политически проекти, които да обслужват модела "Кой", но отказа да коментира подробности.

"Политическата врачка" коментира и сегашната политическа обстановка в България. Те не се виждат, те не се и оглеждат  в огледалото. В огледалото гледат, да тренират някаква стойка, каза той, коментирайки подмятанията и връзките между Борисов, Пеевски и Прокопиев.

И министър председателят е объркан по темата за поръчките. Нито може да дава, нито може да взема. По-скоро е пиар, да му ръкъпляскат Ако в един договор има неустойка 20-30% на един милард, колко е?, попита той.

Приемам посланията на премиера в две насоки: За предстоящите избори - мисля че кандидат-президентът на ГЕРБ ще е Б. Борисов. Ще има и една сложна ситуация, дано да няма кръв. Може да се случи и буквално. Играчите са много изнервени и затова си подхвърлят реплики за огледала, обясни той.

Мен никой не ме е осъдил, но аз осъдих Доган за клевета, но не ми е платил един лев. Не ме съдят, защото не минавам границата, когато не разполагам с доказагелства, обясни той.

Гаф е парламентът да разследва дали има вмешателство на Русия и Турция в българската политика. Има подготовка за дестабилизация на България. Тя е важна за НАТО. Но нямаме ресурс и сила да влезем в конфликта на Анкара и Русия.Това само ще навреди на българо-руските и българо-турските отношения, смята той.

ДПС ще се разпадне. Може би на следващите парламентарни избори. Ще изчезне политическата формация на мафията в България, прогнозира Октай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5857 |21.02.2016 Ученици от Варна изобретиха първия български сателит . 2| 5275 |20.02.2016 Хиляди българи отменят мартенските си празници в Гърция . 94| 21801 |21.02.2016 Затваряйте си устата. Или емигрирайте! . 109| 15402 |19.02.2016 Учени искат промяна на концепцията за произхода на българите, прабългарите и древността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads