Реклама / Ads
7| 6117 |03.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Отец Никанор пред Фрог: Живеем в паралелен свят, започват катастрофи

.
Когато вършим добро и възпитаваме човеколюбие, тогава по-малко ще има такива неща като трагедията в Горни Лом, защото Бог ще ни дава благодатта си. Обвиняваме условията на труд, но те навсякъде не са добри. Но защо на едно место става трагедия, а на друго – не? Ще кажем, че става дума за късмет и шанс. Тези понятия обаче са божията промисъл. 15-те загинали станаха жертви на нашето зло, каза пред Фрог нюз отец Никанор.
 

Всички си отиваме, но тези хора си отидоха по много мъчителен начин за техните близки. Вместо добро намират трагедия. Те не са по-виновни от всички нас. Всеки от нас е подложен на изкушение, но всеки, който приеме безропотно това, което Бог му праща, ще има божията благодат, и обратно. Бог дава свобода на човека. Бог ли е виновен за лошите условия на труд там, Бог ли е виновен за нашето зло, с което ние прогонваме неговата благодат? Хората чували ли са, че има 4 поста в годината, че сряда и петък се пости, че не бива да мислим зло за ближните, че не трябва да отмъщаваме. Ние оставихме Бог и той ни е оставил. Исус Христос е казал: Махнете се от мен проклети и отидете в огън вечни. Това ще каже и на по-голяма част от човечеството, защото го е оставило него, казва отец Никанор.

 

Опело трябва да се направи на загиналите в Горни Лом, но без ковчег. Така както се прави опело за някой, който е загинал на война, добави духовникът.

 

Хартата за правата на човека е измислица и илюзия. Няма такава, ние нямаме никакви права във всемира. Има един Господ и това е. Ако сме му угодни, ще ни помага, ако сме му противници, ще страдаме. Във всемира няма демокрация, а монархия, където Господ е цар. Ако искаме да живеем добре, трябва да се съобразяваме с обективната реалност, а ние си създаваме паралелна. Отричаме Бога. Казваме: Няма цар на Вселената, има случайни стихии, правим си харта за правата на човека, демокрация... и създадохме цели този ад на земята.

 

Не само тази година ще има катастрофи. Така ще е занапред, те ще стават все по-големи и страшни. Ние сме обявили война на Вселената.

 

Ние сме най-зле от всички народи, които пряко вярват в Господа, а това са православните християни. Ние сме в духовна катастрофа, а не криза. Само благодарение на молитвите на Свети Йоан Рилски, че е много угоден на Бога, все още не е дошло голямото зло, подчертава свещеникът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5028 |01.10.2014 Б. Данев пред Фрог: Скача безработицата с вдигането на тока . 3| 10709 |30.09.2014 Проф. Никола Георгиев пред Фрог: Циганите са чужденци у нас . 53| 7677 |30.09.2014 Парамов: Несериозно е Цонев да предлага закон за КТБ . 4| 6449 |29.09.2014 Д-р Т. Найденов пред Фрог: Гей-парадите са издевателство върху достойнството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads