Реклама / Ads
1| 7098 |04.08.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Отец Саръев: Европа вече не е на Моцарт, Юго и Балзак

.
Отец Боян Саръев
На Европа тепърва й предстои да преживява шокове, защото не се държи адекватно. Не може да оставиш едни тълпи, едни безкрайни вълни да заливат континента от чужда култура и религия, гневен е отец Боян Саръев.
 
Европа вече не е на Моцарт, Виктор Юго, Балзак, а и тя е в нов културен цикъл - на яденето и пиенето, на шумните и безсмислени развлечения, заяви още отец Саръев пред за Bulgaria ON AIR..

Камбаната бие сред цялото ни Отечество с намерението народът ни да се пробуди духовно, защото живеем в един комерсиален свят във времето на консуматорското общество, където се признава и зачита само яденето и пиенето, смята той.

За да имат нужда и истинска потребност от Бог, от вяра, възвишени и духовни неща е нужно познание. Нужно е възстановяването на традициите, възстановяване на училищата по вероучение, възстановяването на навиците да се ходи редовно на църква, отбеляза отец Саръев.

Според него голяма част от българския народ не познава вярата, духовността, а там е липсата от потребността от Бог, от възвишеното.

Мохамед препоръчва да бъдат избивани християните, неверниците, включително и в храмовете по време на молитва. Ще влизаме навсякъде със страх. Нещата ще бъдат още по-страшни, още по-свирепи, още по-кръвопролитни, по-безчовечни, докато Европа, а и християнският свят не възстановят инстинктите си за самосъхранение, посочи отец Саръев.

2 млн. бежанци от Турция са една абсолютно реална заплаха и опасност, подчерта той. По думите му никой не знае как ще протекат процесите оттук нататък, но не ни очаква нищо добро - последиците ще бъдат катастрофални не само за България, а за цяла Европа.

Държава в Родопите няма - там всичко е оставено в ръцете на анти-българската турска партия ДПС и всичко е монополизирано от тях, смята отец Саръев. Според него войната между религиите съществува в световен план.

За една религия, а и за всяко учение, идеология се съди по това какви плодове дава. Ние виждаме кървавите плодове, безумието на исляма, което кара десетки, а може би след време и хиляди млади хора, които ще се самовзривяват в името на Аллах. Не може да има толкова кървав Бог и ако го има, той е несправедлив, добави духовникът.

Политиците и държавниците винаги са се опитвали да използват църквата и религията за своите висши цели, коментира още отец Саръев. Според него, ако някой се беше опитал да работи в интерес на държавата, щеше да има някаква ползва и развитие в обществото, а все още пропадаме.

Той коментира като "несериозна" групата в социалната мрежа Facebook "Отец Боян Саръев за президент".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6168 |28.03.2024 Румен Леонидов: България има нужда от образцови личности и богови хора, а не дяволски изчадия . 13| 4610 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 3421 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 3737 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads