Реклама / Ads
11| 12412 |05.12.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Баретите отново: Гайков ни натиска да се подписваме в негова защита, репресиите продължават

.
Репресиите в СОБТ продължават с пълна сила. Това ставя ясно от второ писмо, изпратено до Фрог нюз преди мините от антитерористичния отряд.
 

Командосите обясняват  как началникът им Георги Гайков  ги натиска да се подписват в  негова защита. Освен това заместникът му търси политическа  подкрепа, за да може Гайков  да остане на поста си. Припомняме ви, че преди няколко дни 27 командоси се подписаха под писмо, в което подробно разказаха как върху тях се упражнява  невиждан натиск. В поредното писмо от СОБТ  се казва следното:

 

Хората на Гайков  тръбят в района на СОБТ, че ще има реваншизъм с всеки служител осмелил се да даде показания пред Инспектората. Служители, които не са подписали сигнала искат да дадат сведения и показания за случващото се в отряда, но се страхуват. При такава проверка с цел да се установи обективната истина и фактите, би следвало Командирът да се отстрани временно от длъжност до приключване на проверката, за да не влияе и оказва психологически натиск върху подчинените си.

 

Отрядът работи за интересите на гражданите, а не за интересите на политиците. При терористичен акт, това са момчетата – професионалисти, които ще го предотвратят или заловят терористите. Но в момента тези професионалисти са подложени на репресии, всеки се страхува за работата си, и това как ще се грижи за прехраната на семейството си.  Служителите не смеят да отидат и да дадат сведения пред инспектората и да кажат каква е истината. В навечерието на Европредседателството на България, това е недопустимо и то в структура на МВР – в една от най-важните структури.  Тече проверка и едновременно пълна саморазправа с хората, цари страх и в същото време се упражнява масова инвазия върху хората да се подпишат в подписка в защита на командира, сякаш неговата длъжност е изборна и ще става кмет.

 

В подписката в момента са се подписали, не тези които осъществяват основната дейност на СОБТ,  а именно борбата с тероризма, а там са натиснати да се подпишат всички служители от подпомагащите отдели и сектори-чистачки, дърводелци, ел. техници и други подобни.  Едновременно с това, дясната ръка  на  Гайков -К. Пешлевски, обикаля политическите партии да търси  подкрепа за любимия си командир.  В цялата ситуация няма нищо политическо, истината е, че всички тези момчета работещи в СОБТ са отишли с една цел- да служат на държавата в защита на гражданите на Р.България. В момента се случва нещо нередно и това е зов за помощ, но се забелязва едно безхаберие и една голяма тишина, както за случая Лясковец, така и за ситуацията в СОБТ.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3648 |05.12.2017 Отново студ и вятър, на места ще вали сняг . 4| 4371 |01.12.2017 Спират социални помощи на хора в трудоспособна възраст, които не работят . 0| 3877 |22.11.2017 27 млн. лв. от резерва на НЗОК ще бъдат разпределени за извънболничната помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads