Реклама / Ads
6| 14018 |30.05.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Парамов пред Фрог: Лъжата за фалита на КТБ роди опозорената ни държава

.
Финансовият експерт Кольо Парамов
Лъжата за фалита на КТБ роди опозорената ни държава. Въпросът със стенограмата е комплексен, защото говорим за случай, който ни коства между 7 и 10 млрд. лв. Това каза пред Фрог нюз финансовият експерт Кольо Парамов.
 

Тук има огромен парадокс. Ако се проследи времето между затормозяването на банката до нейния фалит, ще се види, че е имало добре подредена организирана тенденция. В нея, главната цел на определени хора от управлението на държавата, е била на всяка цена да се фалира КТБ. Ако приемем, че президентът Румен Радев желае под натиска на обществото, да разкрие съдържанието на стенограмата, то при всички положения трябва да се отиде до край. Защото неразкриването на истината за КТБ ражда опозорената държава. От този батак можем да излезем само, ако си дадем ясна оценка за случилото се.

Вместо да държим на свобода винопродавеца Иван Искров, трябва да заведем едно специално следствие, в което той да започне да преразказва схемата на противоречивата зависимост между управителното тяло на БНБ и определени участници в управлението на България като Пламен Орешарски и Йордан Цонев, да речем. Имаше много неща, които закриляха тази схема. Стигна се дори до набеждаване на банкера Цветан Василев. Стенограмата за КТБ не е достатъчна, за да се разбере истината. Важни са много други детайли от различни събития, за да се види кой всъщност е имал интерес от всичко това.

Няма да скрия, че лично за себе си имам обяснение, кой стои зад атаката срещу банката. Бях казал още тогава, че тишината в БНБ е като тишина на софийските централни гробища. Поразяваща от гледна точка на преразпределяне на интереси и бездържавност. Това доведе до фатални загуби за България.

 

Трябва да станат ясни няколко неща. Ако идеята е била да се фалира КТБ, дали след това целта не е била да се блокират няколко други български банки?! Оттам да се посегне на валутния борд и в крайна сметка да се разруши финансовата дисциплина на държавата. Трябва да се върнем назад и да видим каква е била реакцията на прокуратурата. Тогава държавното обвинение не си е мръднало пръста по отношение на пагубните действия спрямо КТБ. Абсурдно е да направиш одитен доклад, достоен за 11-и клас от Търговската гимназия. От този доклад можеш да разбереш само едно и то е, че в никакъв случай отразените счетоводни планове не могат да се приемат за явни.

Идеята с ликвидирането на КТБ е свързана пряко с идеята за ликвидиране на самия Цветан Василев. Държа да отбележа, че никога в живота си не съм се срещал с този човек, не го познавам и нямам абсолютно никакви интереси в банката. Не мога, обаче да скрия, че като банкер, сравнявайки го с няколко известни банкери на Запад, по схемата на инвестиционното банкерство, той е вървял с 25-30 години напред в мисленето и действията си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 12864 |05.04.2017 Лъжата „Идлиб“ . 4| 4940 |15.03.2017 Движение ВОЛЯ ще съдейства за разкриването на цялата истина за фалита на КТБ . 2| 3876 |09.02.2017 Атанасова бъзика БСП: Лъжата се ”предава по полов път”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads