Реклама / Ads
1| 4730 |04.02.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Параолимпиец: Искам промяна. Убеден съм, че само БСП могат да я реализират

.
Михаил Христов
„Аз искам промяна и днес виждам предложения, които са напълно реалистични. Познавам хората, които стоят зад платформата на БСП. Те ще се борят докрай за реализирането й. Като млад човек следвам своите цели и мечти. Искам държавата да подкрепя младите и инициативни хора в България. Да успяват тук и сега.” Това заяви по време на Конгреса на БСП Михаил Христов, български лекоатлет, параолимпиец, двукратен световен шампион от игрите за хора с увреждания.
 

„Знам колко българи са разочаровани от политиката, която се води в момента в България. Не изключвам и себе си. Водил съм битки с институции и безхаберие, с абсурди. За първи път на 14 години ми се наложи да се запозная с  цялата ни политика, когато при нелеп инциден загубих и двете си ръце, но не и вярата си за живот. Не искам да бъда приет за жертва, защото никога не съм се чувствал като таква”, каза той.

 

Христов изтъкна, че голяма част от живота ни се определя от политиката. „Затова аз днес избирам да застана пред вас, не само като коментатор, а като човек, част от политическите решения в страната”, заяви световният шампион.


„Искам да се боря за нови каузи. Една от тях е лична и тя е свързана с фонда за лечение на деца в чужбина. Знаем, че работата на този фонд е неефективна, непрозрачна, обрича децата на смърт”, сподели Христов. Той предлага да се увеличат два пъти средствата му и да се опростят и станат по- ясни процедурите. „Щом държава има 1 милиард за саниране, колко от тази сума сме готови да отделим за нашите деца?”, попита той.

 

„Въпреки, че на 14 години, никой не ми даваше шанс за живот, аз сега съм пред вас. Въпреки, че човек с увреждане в България означава човек без бъдеще, през последните 10 години се опитвах да опровергая това. Въпреки, че в паспорта си имам 10 годишна виза за Америка, аз избрах да гоня мечтите си в България. Аз искам да остана тук”, категорично заяви Христов.

 

„Пожелавам успех, честни битки и смели решения на Конгреса”, така завърши параолимпиецът Михаил Христов обръщението си към делегатите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8718 |11.01.2017 Законите ни се пишат от малограмотни депутати. Каква реформа искаме?! . 12| 5725 |11.01.2016 Станишев: Искам повече опозиционност в БСП . 38| 8330 |29.10.2015 Миков: Ще искаме касиране на изборите и в София, и на други места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads