Реклама / Ads
12| 9322 |27.11.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Първо във Фрог: Педиатрията на колене – спира да приема спешни случаи /документ/

.
СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“
Детската педиатрия е поставена на колене. Единствената специализирана клиника у нас -СБАЛ по детски болести „проф. д-р Иван Митев“ ЕАД, спира да приема спешни случаи с най-малките пациенти. Това става ясно от писмо на изпълнителния директор, изпратено до няколко институции.
 

От писмото, което може да видите по-долу, става ясно още, че проблемите са грандиозни и непреодолими на този етап, за да може лечебното заведение да функционира нормално. На практика, до януари месец 2019 г., болницата няма да приема деца, нуждаещи се от спешна помощ, а ще ги насочват към други две болници – „Пирогов“  и Националната кардиологична болница

 

За трагичното положение на болницата, която се счита за най-високото стъпало в педиатрията у нас, се заговори след смъртта на 3-годишният Александър, който почина от двустранна хеморагична пневмония. След случая, екипът на болницата направи опит с подписка да защити директора си, който бе отстранен по нареждане на премиера Бойко Борисов.






Едва сега стана ясно, че клиниката не е е обезпечена, нито технически, нито кадрово, както ръководството на Министерството на здравеопазването се опитва да ни убеди. В рамките на последните дни са напуснали най-важните специалисти, както в областта на анестезиологията, така и в педиатрията. Сега болницата е тотално оголена от към кадри. Останали са само няколко специализанти, които нямат нужния опит за да посрещат и реагират на спешни и тежки случаи.

 

Няколко пъти педиатрите се опитваха да разкажат във времето назад за проблемите си, но оставаха нечути. В момента ситуацията изглежда необратима, защото управляващите не искат да признаят за проблема, а в същото време говорят за нова по-голяма педиатрична болница. Припомняме, че имаше проект правителствената и университетска болница "Лозенец" да бъде превърната в нова детска болница, но тогава срещу решението на Министерски съвет скочиха редица преподаватели, студенти и медицински персонал, които реално щяха да прекъснат образованието си и да останат без работа. В момента има редица проблеми и с проекта на сградата, в която управляващите искат да създадат лечебно заведение за най-малките, защото съюзът на архитектите пък има редица критики към конструкцията на строежа. 






Експерти в областта на медицината се чудят как изобщо ще се реализира проекта за нова педиатрия, след като сега действащата болница за деца в столицата не може да се справи с проблемите си.

 

Прилагаме и писмото, от което е видно какво се случва в болницата:


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 38044 |26.11.2019 Само във Фрог: Доган сменя Карадайъ с Пеевски като председател на ДПС? . 11| 11695 |21.11.2019 Димитър Куманов за Фрог: ДНСК са на Марс, унищожаването на р. Вит е непоправимо . 11| 11292 |05.11.2019 Адв. Хаджигенов за Фрог: Очевидно се опитват да убият съпругата на Георги от „БОЕЦ“ . 17| 21115 |23.10.2019 Само във Фрог: Фандъкова мълчи за фрапиращи нарушения и данни за престъпления, открити в район ”Младост”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads