Реклама / Ads
7| 8492 |20.03.2013 НАРОДЕН ГЛАС

ПАСМИНА ОТ КОМПЛЕКСАРИ

.
Дадоха ли ви прошка?Дадохте ли прошка? Ми че как? И на тоя, дето те уволни от офиса или обекта.И на фльорцата, дето я щипе под полата цялото стъргало, а тя върти „семеен бизнес” с теб.
 

И на хахото, дето ти реже гумите на автомобила поне веднъж седмично.

И на оня ловък министър от МО, дето хранеше с хляб от собствената си фурна остатъчната БА, по цени решени от самия него и консултирани от жена му и Ко.

И на Борисов!И на Станишев!И на поповете доносници... И на доносника във вашето легло. И на филанкишията.

Естествено, че дадохте и на дилърчето, дето зарибява детето ви с дрога, щото иначе ще се обиди майка му, а тя така добре ви гледа на карти.

После и на чичко Сталин и на чичко Хихи. И на Живков.И на всички знайни и незнайни говеда, които направиха животът ни по-непоносим от оня, измислен и описан от Данте Алигиери.

Я и нему една прошка ударете, че ви е турил в ония кръг с коцкарите, а не с папите. Нашият пък управител Плевнелиев и на стария и на новия папа ще даде прошка.И яйца. Голеееми яйца... Аз пък ще дам опрощение на Плевнелиев, щото си е откровен минзухар.

Не може един 70-годишен професор да се навие да стане 50-дневен министър на просвещението за две минути от велеречието на Росен Пл. А аз една прошка да не му дам. И на жена му, ще и дам най-искрено, че поне тя не ми досажда. А възможности има бол. Вижте как световния социалист Станишев поискал прошка от държанката си Моника Янова, гаче ли тя му е баба. Що, може и леля да му е. Те така се овъртолиха там в пари-дете прим-пари, дете очаквано, че няма да се очудя, ако Румен Петков ми звънне някой нощ като на Бареков, поиска ми прошка и като го наругая, ме нарече леке и ми се изпикае в слушалката.

Сигурно съм точно такова леке, след като още се мотам из най-гадната територия на Европа, щото съм научен, че тя била :”Земен рай...”.

Както вече споменах, ако това е представата на покойния химнописец за Рай, то  господин Алигиери е къде-къде по-прав и от него.Някои по-натуралисти като мен помнят, че уж „аристократът” Сергей Михалков четири пъти писа официалния Химн на държавата Русия. И въобще не му пукаше кой му плаща.А казват, че при комунизма нямало пазарна икономика. Имаше – и то каква?Като днешната, че и по-добра.Що пара смъкна Вежди Рашидов от награди и паметни знаци. Сърца, Зайци, Бици,Раци... Хайде и нему една прошка, да не се обиди, макар, че не е християнче. Пък и нали е живял в интернат. Той и до днес мисли, че Интернет е интернатът около село  Студен кладенец,  Кърджалийско...Ама додето е трезвен. После не мисли нищо.Само продава от готовото.

После що сме били пасмина от комплексари. Което не е далече от историческата правда. В Нета всеки комплексар е голямата работа. Спомнил си примерно за участие в някой драмсъстав и разбрал, че е достоен да стане министър. И наистина идва и става министър. Не е важно на какво.

Някога в отделите „Личен състав”, особено на КДС, задавали първо коварния по горкиевски въпрос: Каква гражданска специалност имате? Ако оня, кандидатът, се усуквал нещо с думичките и почвал да се подпиква, то някоя  корпулентна лелка вадела скрижал от Дзерджински и цитирала:

”Ако не можеш – ще те научим, ако не искаш – ще те принудим!”

Тази крилата фраза вършела страхотна работа. И така до днес. Някой може ли да ми каже каква е граждаската специалност на Марин Райков – привременен премиер на България. Дипломат!!!-ще ревнете гороломно. Ми, такава специалност няма. Пък и да има,/в МГИМО/ то  каква дипломация ще върти със собствения си народ?

Дипломат е бил Симеон Радев! Иван Шишманов, даже и посланик във Свободна Украйна. А Марин Райков по стечение на хормоните се родил в шпионско семейство и станал дипломат.

Каква гражданска специалност има лелята, дето ще ръководи милиционерите и откровените шпиони в „обновеното” – МВР? Преводачка от немски език. Ми да превежда Шилер и Гьоте. „Хвърчащата класна стая” на Ерих Кестнер да превежда или да пише спомени от посолството на ГДР, дето е била „назначена” да разпитва бежанците германчета през „зелената граница” и да удостоверява това за пред ЩАЗИ.

Абе, каква демокрация и къде сме тръгнали? Един „много учен хахо”, първо си сменил фамилията, после пак станал много учен. После се оженил вторично  за англичанка /по любов разбира се/ и драпал да вземе Британско поданство, сега става министър на Рилските езера. Боже, и нему ли да дам прошка. Ще му дам, нямам нищо против юдеите. Аз в Казармата Максим Коен изтърпях, та сега някакъв си бивш англичанин няма да отхвърля... Нали знаете, че „бившето е за пред хората.После пак ще се върне при мисиси и нещата ще си тръгнат, тънко и по-английски.” Нали, Попов!!! Ще го изтърпя за  50 дни.

Прочее, аз и Хрущов, и Брежнев, и оня, дето скри водката – Андропов изтърпях. И в кауша заради него ме вкараха с покойния Христо Калчев, щото сме били „тунеядци”, та сега няма да изтърпя на Райко Николов детето ли? Ще го изтърпя, ама защо? На мен таквиз лица не ми трябват. Мен ми трябва Стамболов, Александър Малинов, професор Цанков, професор Филов. Които все пак нещо са вършели. Стамболов е най-виновен, щото той повлече краката на комплексарите.Набута ни Фердинанд, знаейки много добре, че е обратен и поради това комплексар. Мислеше, че ще го държи изкъсо, ама там като се завъртя педерастката мафия, и ни разгони на всички фамилиите. В най-конкретен смисъл.

От тогава всеки уж се варди от навлеци комплексари, а все такива идват. Само погледнете общата фотография на т.н. Ново правителство. Какво правителство бе? Те и чеп за зеле не стават. Оня, дето ще ни оправя икономиката, има вид на намахан махленец и щял да вика иностранни специалисти да проверяват защо цените на енергиите и горивата били у нас така скъпи. Седни си, двойка. Цените са си нормални, глупако...Ние сме бедни.Как може покойния поет Янко Димов, който се спомина преди месец, да взима за 40 години писане 115 лева пенсия, и да плати 800 лева ток. Може, ама в оня живот, дето го закара гумата на тролей номер 9 преди време.

Как може това тихо снобарче Пенев, комуто съм писал диалозите, кога се пънеше да играе поета Смирненски /щото Продев, номинантния сценарист от ЦК на БКП не му идеше отръки/, сега да обяснява как ще оправи културата за 50 дни, и да си назначава зам. министър-професорка от далечното соц. минало. Не можеш Владо. Няма да има време, щото си комплексар и трябва да шиеш гоблени, да снимаш, да готвиш, да се показваш в телевизора и да ходиш в Камбоджа. Играй си там характерните образи и не ми се бъркай в живота. Щото аз безплатно по ТВ не те гледам, сега ще трябва пък и министър да ми бъдеш. С останалите зози  е още по-страшно.Но и на мен и вам доскуча от вандализма на тая учружденска глума и ще спра до тук. Ще спра с това, с което започнах.

Ние сме пасмина от комплексари. А на такива власт не трябва да се дава, а да им се отварят зали за комар и тото-пунктове, защото всеки от нас иска да спечели сега и то тутакси и даже веднага. Да пътува с „Бенц” и да има русо маце, ром и дъвка.По тоя тертип се чудя, защо адаша, нарочен Денди из телевизорите, го няма в позорището. Даже и мен ме няма. И аз се включвам чудесно. Само дето обичам топлите страни и цигарите без филтър /за разлика от Л.Филипова, дето обичала Сибир и ходела там да чете на чукчите романи/. Ама на и тя е също за компанията, пък и е от министерски сой, също и е графоманка от постсъветска величина.

А за патриарх можехме да си турим оня, дето уж го изгониха милиционерите. Игумена на руската църква в София – Филип. С калмицките очи. Доста налудно гледаше и беше започнал да развъжда казаци в България. Луд от всякъде. Само „познанството му” с Шаренкова му стига, за да го пратиш в някой дом на скръбта...

Преставяте ли си след гореканаписаното какви висини на простотията ще достигнем. Май вече ще да се наложи да дойдат японците и с един огромен нож за сепуко да ни отрежат от контитента. А къде да идем ли?Никой не му пука. Но мисля, че на майната си. Там ще ни е най добре! С нас ще вземем и Слабаков и оная „златна флейта” и “оня Солджър”. Да ни пази да не се самоизбием във все по-прогресиращата ни интернационална комлексарщина. За онези, които не разберат думата пасмина – има речници.

Любен Лачански
svobodata.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10728 |13.03.2013 Таксиметраджия: Българите пречат на България . 42| 7500 |11.03.2013 Уго Сидеров и чаветата . 8| 5884 |08.03.2013 Изгоряхме . 7| 11673 |07.03.2013 Чиновниците – преторианската гвардия на политиците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads