Реклама / Ads
89| 8252 |26.08.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Л.Павлова: Махаме шефовете на БНБ и драстични реформи след изборите

.
Смяна на ръководството на БНБ и драстични реформи ще има, ако ГЕРБ спечелят мнозинство за следващото управление на страната. Това обеща бившия регионален министър от правителството ГЕРБ Лиляна Павлова пред Нова телевизия.
 
Павлова очерта сферите, в които има недостиг на средства и заяви, че през януари догодина, когато е следващия падеж по дълга за облигациите, може да има ликвидна криза, ако сега не се вземе нов заем.Не достигат парите за здравеопазване, отбрана, енергетика, каза депутатът от ГЕРБ в 42-то Народно събрание Павлова. "Вече сме под минимума на фискален резерв. В него не включвам недостига в системата на здравеопазването, на отбраната и на МВР, има недостигът в системата на енергетиката - нужни са пари за удължаване на работата 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", каза Павлова. Тя уточни, че в хазната има недостиг от 5 млрд. лева, които трябва да се покрият. Който и да поеме отговорността да управлява държавата, ще трябва да изтегли заем, макар че Не трябва да се фокусираме самоцелно върху него", каза Павлова.

"В момента виждаме измислена стабилна финансова система. Най-голямата дупка идва от приходите. Проблемът е, че през януари може да се окажем в ликвидна криза в държавата, ако не се вземе кредит сега", поясни Лиляна Павлова.


На въпрос дали чувства своята отговорност като част от управлението на ГЕРБ през 2009-2013 година за разрастване на олиргахичния кръг Павлова отрече да има подобна тенденция. "Не мога да приема вашето тълкувание и посоката, в която искате да подведете разговора. Такава тенденция не е имало и в такава посока не сме работили", каза Павлова. Фактите, че Цветан Василев бе избран за банкер на годината по време на управлението на ГЕРБ тя определи като тълкувание на водещите. "В държавата има разделение на властите и институции, които носят своята отговорност. За състоянието на КТБ основна отговорност трябва да поеме банковия надзор и КФН. Резонният въпрос е къде е банковия надзор, КФН, къде са институциите. Категорична позиция - промяна в ръководството на БНБ. Радвам се, че вече сме в позиция да имаме и европейски контрол, защото очевидно не може да се справим сами", заяви Павлова.

"Бих пожелала на РБ да са първа политическа сила и тогава могат да поставят условия на когото и каквито преценят. Такава декларация е изумителна. Това е като една бизнес компания с пазарен дял от 5 % да поставя условия на компания, която е с дял от 25-30%. Работим, за да получим мнозинство и да реализираме разписаната програма, каза Павлова, коментирйки думи на Радан Къ Според нея, ако има междуличностни конфликти, това не е начин те да бъдат решени. ев, според който бивши премиери и финансови министри не могат пак да заемат тези постове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5915 |25.08.2014 Б. Цветков пред Фрог: Новият шеф на Пощите е старият им ликвидатор . 94| 9642 |24.08.2014 Блъсков: Близнашки е чугунен комунист, за протестите е плащано . 3| 5259 |24.08.2014 Търговията на гласове започна с безработни . 30| 9137 |23.08.2014 Теди Москов: На българина все някой му е виновен !

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads