Реклама / Ads
33| 16942 |25.04.2012 НАРОДЕН ГЛАС

Педали от НС, не ми казвайте как да умра!

.
Чуваме, чуваме какво си говорят депутатите в Народното събрание. Били загрижени за скоростта по магистралите. Супер. Един писка, че със 140 км в час щели да загинат хиляди. Сякаш му пука. Тия хора май живеят на друга планета.
 
Щом не се вижда катаджия на хоризонта – българинът слага тухла на газта и пуска радиото на шест. Със 140 км в час кара половин България по каквито и да било пътища: с дупки, криви, без маркировка. Политиците се возят в готини държавни коли, купени с нашите пари, но са загрижени за нас. Поне да не си бъркат в носа, ами да погледнат километража, когато шофьорите от НСО надуват десния педал (не казвам, че всички са педали, но някои са или се държат като такива). По Великденските празници на т.нар. магистрала „Хемус” два пъти покрай колоната профучаха коли с буркани. А ние се движихме със 130. Фарс!

Карайте бавно или ще загинете, викат потни депутати. А бе, вие луди ли сте? По света се кара бавно в два случая: когато има трафик или няма път. Катафалките също. През останалото време всеки кара, според разбиранията си за безопасност, а те са доста широки и, разбира се, спазва пътните знаци, защото иначе лошо. Някъде, но не и у нас, дисциплината не е само възпитание, а и налагане на правила.

Тук някакви лигльовци плачат на чужд гроб, тоест на моя. Плачат предварително и с крокодилски сълзи. Тяхна работа и задължение е да направят пътища и магистрали, да следят ченгетата да не взимат рушвети и да създават нормални правила, които да се спазват.

Какво става с тези, които карат пияни и като състезатели? Нищо. Полицайчетата им козируват, мадамите ги бройкат, а ако катастрофират или претрепят някого – съдът ги оправдава. Най-много някоя задочна присъда да отнесат. По какъв начин законодателството, гласувано от депутатите с крокодилски сълзи, възпира убийците на пътя, че нещо не се сещам. Имаш ли пари и най-калпавият адвокат ще те измъкне „сух” от всякакви лайна. Онзи тарикат Максим Стависки го отнесе, защото е известен и богат, а българите мразим такива хора. Ако не беше толкова популярен, щеше да плати и вече да си пие пиенето в „Кампински – Зографски”... Такива случаи са стотици. Коя медия ги провери и описа, че съм забравил?... Никоя. Журналята си бъркат в носа и пишат за загинали, даже плачат за тях. Добре, не е хубаво да станеш на кайма, но защо се случва това? Никой не казва. Две трети от циганите карат без книжки. Като ги хванат си плащат. По-голямата част от тях са неграмотни, прости и нямат понятие от автомобил, технически характеристики, динамика, физически закони и прочие неща, които се учат в училище, където те не стъпват. Голяма част от българите също са опасни, защото са адски тъпи. За тях колата е като подарена проститутка: еби и не питай. И са големи комплексари. Натискат газта, изпреварват, завиват без мигач, минават на жълто-червено, избутват те от пътя, пушат, говорят по телефона, пият кафе, ядат баници, надигат бутилката с боза и се оригват. Машалла... кеф.

Има и категория „кифли”. Тези са особено дразнещи. Руси, с джуки като паласки. Един знак не познават, кълна се. Могат да ти влязат отляво без никакъв проблем. Послу звънят на някой врат и нещата заспиват. Но вие го знаете. Това представлява народонаселението на колела. Най-страшно е в петък. На задната седалка децата се бият, кучето квичи, някой повръща, на друг му се пикае, изхвърлят се кофички и фасове през прозореца, врява до тавана. От уредбата ехти Кондьо, а той, българският мачо, гордо върти геврека на някаква бричка и се мисли за Шумахер. На него не му пука какво ще решат депутатите, защото половината от тях са му братовчеди и ако се осере, ще им звънне и те ще го оправят. Тия хора са роднини и са на един акъл. Днес единият е в парламента, догодина – другият. Това е проблем. Както и че нямаме нормални пътища. Скоростта не е проблем.

Демокрацията и свободата ти дават право да вършиш каквото искаш, но да не пречиш на останалите. У нас е обратно: прави се всичко, да са притеснени всички.  

Милите депутати. Понеже решиха проблема с помиярите, сега се хванаха с максималната скорост. Невероятно! Още си плюят зъбите от мъка по беленската атомна ермомелка, ама що да не решат и проблемчето с умирачката по пътищата. Идва им отвътре. За цените на бензина и нафтата си траят, ама за скоростта зинали като ерихонски тръби. Не им ли е малко неудобно? Децата им не им ли казват, че са пърдящи гъзове? Не се справиха с престъпността, с корупцията, трафика на жени и деца, проституцията, митниците, далаверите, болниците, обществените поръчки, черното тото, насилието, цените, незаконното строитерство и природата, но се загрижиха да умираме със 130, а не със 140 км в час. Какво лицемерие!

Аз съм нормален пич. Карам добре, обичам да натискам педала, но не съм педал. Не искам някакви политически отломки да решават по какъв начин да загина на пътя. Нека не реват за пикливия ми живот, който съсипват всеки ден. Да направят пътища и закони, мамка му, и да ни оставят да се чувстваме добре по нашия си начин. Ако сгафя – смачкайте ме. Но не ме правете на парцал предварително, не стреляйте с глупавите си думи по порива ми. Защото съм човек. Обикновен човек с главни О и Ч.

 

Пламен Бонев,

Свободен автомобилист и моторджия

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 10370 |18.04.2012 Кучета и професори . 50| 18094 |09.04.2012 Защо българите са сред най-нещастните народи в света . 41| 35506 |15.02.2012 К. Маркова: Като убиха мъжа ми, ми биха шамари в полицията . 11| 7633 |06.02.2012 България - със сериозен дипломатически потенциал в Близкия изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads