Реклама / Ads
1| 9084 |11.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: Нов протест срещу кмета на ГЕРБ в Септември

.
Протестите срещу кмета на Община Септември Марин Рачев продължават. Тази неделя, 13 август 2017 г., от 12:00 ч., жителите на общината за четвърти път ще излязат на протест в с. Варвара до главния път Пазарджик – Велинград - София.
 
Гражданският инициативен комитет "Да спасим Община Септември" продължава да пита "Краде ли се от обществените поръчки в общината?", „Защо уговорените в договора и обществената поръчка нови 300 контейнера за смет в с. Варвара не са поставени – откраднати ли са парите за тях?", "Защо таксата за водопренос на минерална вода е най-висока от цялата страна?", "Къде са парите за детската площадка във Варвара?". Жителите на общината категорично не са удовлетворени от проведената среща с кмета Марин Рачев и продължават да настояват за пълна проверка на обществените поръчки от началото на мандата му.

Протестите срещу начина, по който кметът управлява общината, започнаха още през месец юли, като няколко пъти протестиращите за кратко затвориха пътя Пазарджик - Велинград с митинг-шествия. Гражданският инициативен комитет "Да спасим Община Септември" е събрал над 500 подписа от протестиращите за сезиране на Сметната палата и Агенция "Държавна финансова инспекция", които да направят пълна ревизия на всички обществени поръчки, реализирани по времe на мандата на кмета Марин Рачев. Инициативният комитет "Да спасим Община Септември" иска още проверка и прозрачност на назначенията и уволненията на служители в общинските дружества.

Протестиращите направиха и символично "откриване и погребване" на детската площадка в село Варвара и припомниха, че на 11 януари т.г. кметът Марин Рачев е сключил договор за построяване на детски площадки в общината на стойност над 250 хил. лв., в който има клауза за 100% авансово плащане. Те питат дали управителят на фирмата, спечелила поръчката, е бил управител и собственик на бивши фирми на кмета Рачев; Защо построената детска площадка в село Варвара е по-малка от предвиденото в договора и е на друго място от посоченото в поръчката, а именно - в задния двор на бившия кмет, а не където майките в селото са събрали подписка и са искали да бъде?; Защо е отлят фундамент за втора детска площадка, която бе обещана на хората, но не бе построена?; Къде са парите за това?

Хората питат къде и за какво са похарчените над 12 милиона лева от общината за миналата година и над 7 милиона лева за тази. Защо в селото не са поставени уговорените в договора за сметопочистване нови 300 пластмасови кофи за смет – откраднати ли са парите за тях? Защо не се почистват улиците и тротоарите, както е уговорено по обществената поръчка за почистването, къде отиват парите за това? Продължаваме да настояваме да се извърши пълна финансова ревизия на община Септември и да се установи крадат ли се пари чрез обществените поръчки. Защо общината е единствената, която според Министерството на финансите е натрупала повече от позволените по закон дългове, а няма нищо конкретно извършено в село Варвара? Кметът Рачев досега не е дал информация как са похарчени парите за детските площадки в общината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4449 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 3336 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 3721 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев . 2| 11654 |22.03.2024 Адв. Величков: Ако не извършителите, можеха да разкрият поръчителите на убийството на Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads