Реклама / Ads
16| 11045 |29.12.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Перничани до Борисов: Кракра Пернишки и финикови палми са спасението

.
Перничанин преди правителството да се заеме с водната криза...
Г-н Премиер министър Бойко Борисов! Разбираме, че Вашето правителство прави всичко възможно да осигури вода на някога миньорския град Перник. Разбираме също, че огромни усилия са положили в тази посока и предните две правителства, ръководени от Вас.
 

Вашите министри на регионалното развитие – първо Лиляна Павлова, а след нея и Николай Нанков дадоха всичко от себе си перничани да пият и да се къпят като бели хора. През 2016 г. Вашата любимка Павлова се закле, че до край на 2017 г. яз. „Студена“ ще бъде ремонтиран и модернизиран, както космическата агенция НАСА не е в състояние да мечтае.

Николай Нанков след нея също даде честен дума, че до края на 2018 г. няма да има грам проблем с водата в Перник. Поне за 50 години напред.

 

Оказа се, че през това време за решаване на проблема са похарчени едни 36 милиона, после още, после пак. Много милиони са изтекли към Перник, но и водата изтече някъде, г-н Борисов. Вие знаете ли накъде изтекоха милионите и водата? Щото ние се досещаме.... Няма смисъл да изпращате разследващи полицаи да търсят следите на водата. Няма следи нито за водата, нито за парите. Ще ви го каже и прокуратурата.

 

Но да мислим рационално. Лошото вече е тук. Затова предлагаме:

 

Лилито Павлова и Никито Нанков да отидат на съд за лъжите и манипулациите. Или поне да отидат да си поговорят перничани с тях.Този Нанков е голям нахал, пак дава обещания на перничани какво щял да направи за тях. Излъга ги през 2017-а, сега пак ги лъже.

 

Вода може да се докара от Нубийската водоносна система. Схемата е проста: Борисов изпраща евродепутатът Емил Радев, оръжейният търговец Николайчо Гигов и Димитър Борисов – Гърнето, виден пернишки бизнесмен в Либия. Те вече ходиха там да искат едни 4,5 млн евро, за да им върнат превзетия от родни мутри танкер БАДР в Бургаското пристанище. Този път ще предложат: давате вода - връщаме кораба. Пък като получим водата, ще прецените дали да им връщате танкера. Няма да е първото неизпълнено обещание, нали...

 

Друг вариант е да докарате вода от Сахара. Знаете се с шейховете от онзи регион. Под пясъците има цял океан. Изтегляте я към новия Балкански воден хъб и готово! Може да нарисувате картинка на Фон дер Лайен, както бяхте рисувал на Юнкер и готово.

 

В Казахстан казват: „Кум бар – су бар!“ Където е пясък – там има и вода. Значи в Пернишката полупустиня със сигурност има някъде скрита вода. С Ваша помощ ще я намерим.  

 

Направете наръчник.

 

1. Там, където по клонките на храстите се появява влага – има вода. Копай и ще намериш.

 

2. Да се изкопаят ями в почвата и като завали, там ще се събере вода. Гребеш и се кефиш.

 

3. Видите ли във въздуха да се събират комари и мушици – вадете лопатите!

 

4. Финиковата палма показва къде има вода. Внасяме фиданки, садим, следим листата и дебнем с кирките.

 

5. Когато слънцето залязва, там, където под почвата има вода, се появяват зеленикави петна. Всеки бедуин го знае, време е и всеки перничанин да се научи. Може да се въведе нов учебен предмет в пернишките училища по темата.

 

6. В Централна Азия в пустинните райони пъстролистната топола играе ролята на финиковата палма. Казва се Populus diversifolia. Внасяме, садим и следим по листата. КопАме!

 

7. Дивата диня е горчива, но расте там, където има вода. Имаме опит с тикви и кратуни, що да не развъдим и дива диня, майка му стара?!

 

Простички способи, г-н Борисов, трябва само да се разпоредите. Палмови горички и вода от центъра на Земята под Перник. Обществени поръчки, работни места, бизнесът във възход.. Кеф! Толкова и Кракра Пернишки не е направил за града. Кракра през XI век срещу Византийската империя, а Вие през XXI век - срещу водния режим!

Прероди се Кракра!

 

Екзистенциалният въпрос  остава: Къде са ви винкелите, перничани?!

 

Пак ви лъжат.

 

Елеонора Димитрова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6335 |29.12.2019 Перничани заплашиха да сурвакат София . 15| 9333 |07.07.2019 Поетът Георги Борисов: Народът ни е развален, макар да е преживял много . 25| 22766 |30.07.2018 Майките към Борисов: Намалете разходите по охрана на Доган и Пеевски . 14| 20488 |17.05.2018 Германският в. ”Ханделсблат” за Борисов: ”Безсилният портиер на ЕС”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads