Реклама / Ads
16| 6750 |10.10.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Пиарката на Синода точи зъби за „Дондуков “1?

.
Сградата на Синода
Пиарката на Светия Синод точи зъби за висока длъжност в правителствената администрация на „Дондуков “ 1. От близо година Александра Карамихалва провежда кампания чрез убеждаване, с цел да оглави дирекция „Вероизповедания “ към МС, разкриха за Фрог източници оттам.
 

Твърди се, че  действията й са под предлог, че настоящият директор Емил Велинов вече е на пенсионна възраст и е време да бъде сменен. От няколко десетилетия Велинов работи във въпросната дирекция, а от близо десетина  години я оглавява. Подчинените му са категорични,  че той има сериозни заслуги в изграждане на отношенията изпълнителна  власт-религиозни институции.

 

Според служители на „Дондуков “ 1 Карамихалева  прави опит за преврат поради две причини. Първата е, че почти половината от митрополитите в Св . Синод имат негативно отношение към нея. Те твърдят, че демонстрира   избирателен подход в работата си, който изцяло зависи от това, кой владика й е по-симпатичен. Синодалните старци имат усещането, че медийната политика е в полза на едни, а в същото време вредна за други. Именно това е причина митрополитите да негодуват и дори да искат и нейното отстраняване от високия пост в Синода.

 

Те са притеснени, че ако Карамихалева  измести Велинов,  тя ще се разпорежда с бюджетните  средства за всички вероизповедания. Това може да се използва като средство за влияние и въздействие в средите на БПЦ . Не е изключено да се направи опит за инвенции от други държави, с цел да се дестабилизира  и без това неустойчивата атмосфера в църквата ни, категорични са служители от дирекцията. Притесненията  им произтичат и от факта, че синодалната богомолка няма никакъв административен опит в държавната администрация и това би могло да затрудни работата.

Във връзка с всички тези опасения Фрог  направи запитване към пиарката  на Синода. След близо седмица мълчание от нейна страна, решихме публично да отправим въпросите си, като се надяваме тя да загърби високомерието си и да намери време за отговор.

 

Ето и въпросите ни:

1.       Защо интернет страницата на Св. Синод не е активна?

2.       Това значи ли, че и дейността на църквата ни е „замръзнала“ като нея?

3.       Пиар акция ли е да пропагандирате, че раздавате благословия на партиите за“ кой колкото даде“?

4.       Подготвяте ли посрещането на Вартоломей Първи ?

5.       Св. Синод ще го отличи ли с църковен орден?

6.       Становището на патриарх Неофит за бежанския проблем е подписано от целия Св. Синод. Не е ли редно на медиите да бъде предоставено факсимиле от подписите на всички митрополити, за да се уверим, че работите прозрачно? Бихте ли ни предоставили факсимиле с подписите на всички митрополити под въпросното Становище?

7.       Вярно ли е, че имате намерение да оглавите Дирекция „Вероизповедания“ към МС?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6884 |10.10.2015 Ева Паунова наставлява първокурсници от „СофтУни“ по случай Европейската седмица на програмирането . 5| 13250 |09.10.2015 "Бъдещият президент" Луна гола в скандален клип . 6| 6899 |08.10.2015 Адв. Волева за Фрог: Наглост! Плащаш 17 000 лв. такса при иск за 6000 . 15| 10316 |07.10.2015 Цветан Василев: Доган ми каза, че е късно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads