Реклама / Ads
18| 24207 |21.07.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Писател: Франция е взела безвъзмездни 40 млрд., а Гърция -70 млрд. Но никой не се хвали. Парите са кървави

.
Димо Райков
Денят е исторически, но и тъжен... Планът за тотално възстановяване на Европа е приет! Съгласието е постигнато чрез акцента върху получаването на средствата! Затова обръщам внимание на две основни неща, които, сигурен съм, доста медии и политици у нас, ще подминат.
 


Най-високият критерий за получаването на милиардите ще бъде спазването на върховенството на закона! Ще се следи много стриктно!


Също така контролът по изразходването на помощта ще бъде безкомпромисен!
И още нещо също много важно.


Механизмът за получаването на помощите е следният. Една част, доста по-малката, е даром, но основната е заем, който трябва да се връща!


И накрая - понеже съм критичен писател и добре познавам нашенската народопсихология искам да обърна внимание на един детайл от поведението на Макрон и другите големи ръководители.


Те никъде не се хвалят, че примерно са извоювали за тяхната страна повече помощ. Ето, Франция е получила 40 милиарда безвъзмездна помощ. Безвъзмездна! Тоест нищо няма да връщат.


С цели 10 милиарда повече от поисканото. Но Макрон не се хвали. Така ли е у нас? Аз лично се съмнявам като си зная хората. И бих искал да се знае колко от милиардите са безвъзмездни и колко са заем! Защото не е все едно и също дали ти ги дават даром или трябва да ги връщаш, нали?


По данни от приятел тук разбирам, че заемът, който е отпуснат за България, бил 23 милиарда.


Значи безвъзмездните са 7...


Търсех, но никъде не видях Борисов или официално да се казва това. И затова не съм сигурен.


За сведение пак ще повторя - пребогатата Франция е взела само безвъзмездни 40 милиарда, с 10 повече от поисканите първоначално 30.


А Гърция, която е на нашето дередже, е взела 70 милиарда!


Но никъде не съм видял нито Макрон, нито гръцкият премиер да се хвалят.
А и какви хвалби, когато тези пари всъщност са кървави...Колко хора си отидоха мърцина заради тях. Колко страдания бяха причинени...


Затова - да, Денят е исторически. Но и тъжен...


А който краде от тези кървави пари, ще бъде низвергнат.


Писателят Димо Райков, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7136 |22.10.2019 Проф. И. Илчев за С. Македония: Франция иска първо Сърбия да влезе в ЕС . 3| 6595 |30.08.2019 Франция да откаже разследване на Атанас Чобанов, искат от ”Репортери без граници” . 13| 11527 |19.04.2018 Журналист: Какъвто и подкуп да е взела, Иванчева не трябва да бъде линчувана . 0| 4812 |31.07.2016 В. Енчев иска да няма изборни секции в държави с извънредно положение като Турция и Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads