Реклама / Ads
8| 6178 |07.06.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Пловдивчанка се бори "от отвъдното" срещу Топлофикация

.
Пловдивчанка ще си разпечата и разлепи собствени некролози в знак на протест срещу топлофикационно дружество. Медицинската сестра Евтимия Здравкова е стигнала до нестандартната проява на недоволство след 15-годишна битка с "ЕВН България Топлофикация" ЕАД, която води без успех.
 

Преди да разлепи некролозите си, Здравкова е решила да си извади медицинско от психодиспансера, че не се води на учет. Това ще бъде застраховка, че "ЕВН Топлофикация" няма да заведе и срещу нея дело за принудително вкарване в психиатрия, както това се случи с Михаил Алексиев, предаде Марица.бг. Медсестрата дори иска заедно с Алексиев да основат дружество, което да помага на хора, изпаднали в тяхното положение.

Сагата на Евтимия Здравкова започва през 1989 г., когато тя живее със семейството си в блок 310 в ж.к "Тракия". Съпругът й, известният художник Здравко Томов, се разболява от рак. Медицинската сестра прави всичко възможно, за да намери лечение. Прибягва до терапията на Продан Христов, а лекарствата изписва от Австрия. Целият финансов ресурс на семейството отива за лечението.

Евтимия започва да реже от семейния бюджет всички излишни разходи. Решава, че ще пести и от отопление. Купува печка и дърва, като преди това уведомява "ЕВН Топлофикация", че иска да спрат парното. Радиаторите са запечатани с двустранен протокол. Няколко години по-късно, когато се въвеждат топломерите, тя вика фирма да отрежат радиаторите. На фирмата плаща по-скъпо, отколкото струват чугунените радиатори, предадени като старо желязо. В апартамента остават единствено тръбите на парното.

Междувременно Здравко Томов издъхва от тежката болест. Евтимия прехвърля партидата за парното на свое име, за да бъде коректна. Оттогава започват да я преследват непрекъснато за неплатени сметки.

Вдовицата е изумена, когато получава известие от частния съдебен изпълнител Величко Апостолов. Отива веднага в кантората му. Недоумява защо "ЕВН Топлофикация" не са уведомили първо нея за просрочените задължения, а това става чак когато се стигне до ЧСИ. По тази причина за неплатена сметка от 358 лева за такса за тръбите в момента Здравкова дължи 1350 лева - с начислените всички съдебни такси и лихви за просрочие.

Бях втрещена, когато в кантората на Апостолов видях пълна справка за цялото ми семейство, сякаш се намирах в полицията, разказва вдовицата. Родът е проучен до девето коляно, а срещу името на всичките близки - баща, майка, съпруг, брат, пише "починал". Това не е поименик, а поменик, възмущава се Здравкова.

Жената е категорична, че иска да плаща, но само за услуга, която е получила. Не може да разбере как така за тръбите за парното в апартамента си един месец получава сметка от 16 лева, друг 37. Настоява от "ЕВН Топлофикация" да предоставят информация какво е точното количество топлинна енергия, за което трябва да плати. В същото време съседките от горния и от долния апартамент казвали, че през зимата се местят да живеят в стаята, в която тя пали печка, защото и техните помещения са по-топли. Излиза, че аз грея абонатите на "ЕВН Топлофикация", заключава Евтимия Здравкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 6043 |03.02.2014 Борисов и икономиката като магаре и дискомузика . 15| 6352 |14.08.2013 Господа Станишев, Борисов, Орешарски..., благодарим ви! . 6| 5597 |26.07.2013 Сестрата на Борисов:Наблюдавам с удоволствие събудените млади хора . 12| 8110 |10.05.2013 Избори в условия на конституционен преврат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads