Реклама / Ads
20| 16335 |31.05.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Адвокат попиля Десислава Атанасова от ГЕРБ за машинното гласуване

.
Късно снощи, в профила си във фейсбук, депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова публично се възмути, че не е оправдано държавата да даде 7 млн.и половина за машинно гласуване, като гласувалите на машините били малко над 150 хил. души. На тази нейна реакция реагира известния пловдивски адвокат и дългогодишен член на Районни и общински избирателни комисии в Пловдив Кристиан Гьошев.
 

„Елате Вие да работите в Секционна избирателна комисия и да смятате сложния протокол с формулите на хартиените бюлетини! Гарантирам Ви, че аз като член на РИК ще Ви го нашаря целия, заради грешки! Как не Ви е срам, наистина? В Монголия гласуват с машини дори? Хората припадат, имаше член на СИК на инвалидна количка, а една жена си счупи крака! Спят като скотове докато чакат над 12 часа да предадат чувала на "дядо Коледа" с хартийките Ви! Естествено, Вашата партия предпочита хартиения вот, но ние като членове на РИК от дълги години мислим за гражданите и ще настояваме за ПЪЛНО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ! Излиза ти бележката от машината и протокола е готов! Няма сметки, няма шашми, няма задрасквания, няма подмяна на чувал! Но така ще изгубите и вота на малцинствата, които не успяхте да ограмотите ! Крушката си има опашка. Който ни може да чете - няма да гласува! Толкова е просто! Вие не осъзнавате, че е НЕЧОВЕШКО отношението на целите хартиени избори към членовете на СИК! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЧЛЕНОВЕ НЕ СЕ ЯВИХА В ПЛОВДИВ? Хората не искат да се занимават с това, защото е сложно, бавно и НЯМА УСЛОВИЯ!, написа Гьошев.

 

Атанасова му отговори, че знае за трудностите на процеса, че не се срамува и че продължава да твърди, че тези средства са изхарчени неоправдано.

 

В разразилата се дискусия един от коментаторите и написа: „8 мил.за Мюфтийството е оправдано, а за машинно гласуване не е, така ли?“

 

Гьошев обаче продължава престрелката: „Вие като управленец предпочитате ли гражданите да се гърчат буквално при работата си в СИК или всичко да става бързо и без грешки? Щото ако се запази хартиения вот... нищо няма да се промени.. и друго.. искам просто една нощ само да видите тези нещастни хора как за 50 лв. стоят над 12 часа да предават тези хартии.... мъка има в очите им.. мъка.. и тука няма партия и цвят. Днес сте Вие.. утре друг. Аз съм десен по убеждения и въпреки, че нито ГЕРБ, нито ДБ са моето "дясно", сега е момента Вие да улесните този процес, а не да отблъсквате хората от изборите.. тъй или иначе при тази ниска активност, все ГЕРБ, БСП и ДПС ще печели.. ясно е.“

 

Атанасова пак му отговори, че със сигурност ГЕРБ не печелила заради ниска избирателна активност, а заради доверието на хората, като тя била радетел на електронно дистанционно гласуване само, че до момента никой не гарантирал, че ще се предпази вота от манипулации.

 

Адвокатът и отвъръща в негов стил: „То с хартиения вот така се гарантира, че няма манипулации, че нямам думи... Всяка голяма политическа партия печели от ниска избирателна активност т.к. само твърдият електорат гласува.“

 

„Аз съм за машинно и електронно-дистанционно гласуване. Вие управлявате днес, Вие ще намерите начина и гаранциите“, завършва юристът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10753 |25.04.2019 Адвокат Грета Ганева: Проверките на къщи за гости – практически невъзможни, процедурно недопустими . 29| 17538 |16.04.2019 Десислава Иванчева и Биляна Петрова с покъртително писмо от ареста . 5| 12395 |04.04.2019 Адвокати: Пламен Георгиев да се оттегли веднага . 4| 8303 |27.03.2019 Десислава Иванчева: “Свинските медии“ се опитват да ни въвличат в скандалите с ”Артекс”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads