Реклама / Ads
1| 5487 |18.12.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Подаръци срещу целувки за малчуганите в Хасково

.
Подаръци срещу целувки раздадоха евромайките в дневния център за деца и младежи в Хасково. Над 50 малчугани и юноши с увреждания бяха зарадвани с армагани от акцията "Подари Коледа", организирана от социалната платформа към ГД "България без цензура". На свой ред децата се отблагодариха с цялата си любов и талант, вложени в празничния им спектакъл.
 

Пъзели, конструктори, кукли и дрешки занесоха "Евромайки" в града, в който само преди дни бяха рамо до рамо с жените, протестиращи срещу поскъпването на детските градини. Най-ентусиазиран от даровете бе 11-годишният Гошко, който засрами фотографите. Момчето, което е със синдром на Даун грабна обектива и направи цял албум със снимки на джуджетата, Снежанка и дядо Коледа, изиграни от възпитаниците в центъра. Новият му талант бе изненада дори за майка му, която е възпитателка там.

Обмисляме идеята да заведем тези деца с техния спектакъл в парламента, обяви администраторът на "Евромайки" Калина Крумова. Програмата им е впечатляваща. Малчуганите трябва да бъдат видени от народните представители отблизо, обясни тя.

Няма човек, който да не се разплаче при контакта си с тези хлапета. Тръгнах си с чувството, че съм взела много любов от тях. Те са усмихнати, позитивни и чисти. Поне веднъж трябва да ги водим в парламента, та дано разчувстваме депутатите. Ако човек има поне някаква емоционалност и чувствителност, няма да остане безразличен, подкрепи идеята и Даниела Колева от социалната платформа. По-увредени сме ние навън, а не децата в този център, защото сме станали безчувствени към човешките съдби около нас, твърди тя.

Акцията на "Евромайки" за събиране на подаръци приключва в Плевен този четвъртък с гостуването на "Цирк на сцена". Както досега, билетите няма да се продават, а ще се раздават срещу дарен подарък за дете инвалид или за малчуган на родители инвалиди. Раздаването на армаганите ще продължи до Рождество с гостувания в Русе, Търново, Смолян и Пловдив.

Продължава и он-лайн набирането на майки, желаещи да се включат към платформата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6470 |17.12.2013 Набирането на подаръци още продължава . 0| 5834 |17.12.2013 "Подари Коледа" има за цел да накара хората да се замислят . 12| 6291 |16.12.2013 "Подари Коледа" зарадва деца от Стара Загора . 35| 8677 |14.12.2013 Волгин: Фотошопът на Османската империя цели да гарантира геостратегическата роля на Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads