Реклама / Ads
34| 7372 |30.06.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Подписка срещу Сидеров набира скорост

.
Източник: Булфото
Подписка срещу Волен Сидеров набира сила. Стотици граждани, общественици, журналисти и културни дейци поставят името си под призива БСП и ДПС да прекъснат своята политическа зависимост от лидера на „Атака.”
 

Откритото писмо е адресирано до Националния съвет на БСП, Централния съвет на ДПС и с копие до Мартин Шулц, председател на Европейския парламент.

Инициаторката Леа Коен публикува писмото във фейсбук. Ето и текста му:

Господа и дами от БСП И ДПС,

Избрали сте за свой Цербер, гарант на парламентарното ви мнозинство и подкрепяното от него правителство, психично неуравновесения национал-фашист Волен Сидеров. Този индивид не само ви разиграва и прави за смях, но нанася смъртоносен удар на вашата репутация, която е поставена вече на карта с мирните протести на гражданите.


След като я разруши окончателно в очите и на вашите избиратели, той ще бойкотира парламента и като истински политически терорист ще се наслаждава на разрушението, предизвикано от този му акт на последователно търсена конфронтация. Съществува червена линия на политическия компромис и вие сте я преминали, приемайки сътрудничеството на този развилнял се тип.


Обръщаме ви внимание на факт, който несъмнено ви е известен. Освен с другите си “демократични” подвизи, Волен Сидеров е известен и като автор на две антисемитски книги, едната от които преиздадена непосредствено преди последните избори.


В тях освен че разпространява най-долнопробни антисемитски клишета, Волен Сидеров си позволява отрицание на Холокоста и призовава към разправа с евреите - “разрушители” на българската държавност. В тези книги Сидеров става изразител на най-реакционни тенденции, отхвърлени от огромната част на българското общество.


Въпреки тези текстове вие, господа и дами от тъй наречената левица, приемате сътрудничеството на това лице, което при управление на една нормална левица би се намирало заради тези си публикации, заради постоянните си призиви за разправа с ромската общност и заради хулиганското си поведение на подсъдимата скамейка.


С вашите гласове той стана обаче председател на Комисията по корупция в Народното събрание, а благодарение на неговия глас вие можете да продължавате вашия престой във властта. Вашето мълчание по ретроградния национализъм, антисемитизъм и ксенофобия на Сидеров и неговата партия Атака ви прави съучастници на неговите позиции.


Това е недопустимо. То е достатъчно основание правителство, поставило се доброволно в положение на съучастник на такъв обществено деструктивен елемент да подаде незабавно оставка, включително и за да не остане в международна изолация.


Призоваваме ми да прекъснете незабавно политическата си зависимост от лицето Волен Сидеров и да поставите в изолация него и партията му, каквито и да са цената и последствията от този акт.

29 юни 2013 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7051 |27.06.2013 Гласът на протеста без цензура . 11| 6162 |25.06.2013 Рок и блус до оставката! . 5| 6022 |24.06.2013 Защо не трябва за изравняваме дърветата с тревата? . 6| 6083 |21.06.2013 Помощ за Югозападна България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads