Реклама / Ads
0| 6073 |19.11.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Бивш и настоящ премиер на Турция погребаха Наим Сюлейманоглу като герой

.
Джамията Фатих, голямата представителна мюсюлманска обител на Истанбул днес преля от хора, дошли за участие в погребалния обряд на трикратния олимпийски и световен шампион Наим Сюлейманоглу, който почина вчера на 50-годишна възраст, предаде sportal.bg.
 

Както приживе всяко участие на Наим на състезание събираше много хора, така и изпращането на легендарния щангист във вечния му път бе толкова многолюдно, което е рядкост дори за мегаполиса Истанбул. Улиците около джамията бяха изпълнени с хиляди хора не само от Истанбул, но и от всички краища на Турция. Имаше много хора и от България - от родния край на Наим, спортисти и приятели. Специално за да изпрати Сюлейманоглу във вечния му път, със самолет от Атина тази сутрин в Истанбул пристигна гръцкият щангист Леонидис Сабанис, който приживе бе съперник на Наим в щангите. Леонидис дойде по покана и със съдействието на турския министър на спорта и младежта Осман Бак.

 

Погребалният обред за Наим бе като за национален герой на Турция. Ковчегът бе обвит с турското знаме. Войници застанаха на почетна стража. В първия ред на почетната редица на обряда, в която участват само мъже и се ръководи от ходжа, застанаха премиерът Бинали Йълдъръм, министърът на спорта и младежта Осман Бак, бившият премиер Ахмет Давутоглу, синът на покойния президент Тургут Йозал - Ахмед Йозал, съветникът на Ердоган по спорта Хамза Йерликая, близки, съратници, между които приемникът му в щангите Халил Мутлу. Дипломати от българското генерално консулство също присъстваха на церемонията. Генералното консулство в Истанбул изпрати венец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7450 |26.09.2017 Люба Кулезич призна: Бях недалновидна, не различих клозетния герой в Антон Тодоров . 0| 6724 |19.11.2016 Детето, помогнало за залавяне на крадец: Не се чувствам герой . 5| 5604 |17.12.2014 Бреее! Патриотите обявиха Петър Москов за герой на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads